Szerdán 18 órakor folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozata csapatunk számára is. A kilencedik fordulóban, azaz a nyolcaddöntőben együttesünk a szintén első osztályú Mezőkövesd Zsóry FC otthonában kezdi a párharcot.

A szintén első osztályú Mezőkövesd Zsóry FC otthonában szólítják majd pályára csapatunkat a Magyar Kupa kilencedik játéknapján. A párharc érdekessége, hogy ez lesz szerdán az egyetlen olyan összecsapás ahol két NB I-es klub feszül egymásnak, hiszen az Újpest FC–MOL Fehérvár FC mérkőzést kedden rendezik.

Mindkét csapat a hatodik körben kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe. A mezőkövesdiek előbb az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Hévíz SK, majd az NB III. Kelet csoportjában érdekelt Sényő Carnifex FC, végül pedig egy hosszabbításba torkolló mérkőzést követően a másodosztályú ETO FC Győr ellen jutottak tovább.

Együttesünk Soltvadkerten kezdte a kupaszereplését. A Bács-Kiskun megyei első osztályú csapat ellen négy-nullával hangoltak a folytatásra Slakta Balázsék, melyben a másodosztályú Duna Aszfalt Tiszakécske LC otthonában Nagy Richárd góljával nyertünk. A nyolcadik körben viszont nem léptek pályára labdarúgóink, hiszen aktuális ellenfelünket, az Ózdi Kohászt kizárták a bajnokságból és a kupából egyaránt.

A sorsoláskor nem igazán kedvezett a szerencse csapatunk számára, hiszen ebben a hónapban már harmadik alkalommal tesznek meg elég nagy távolságot labdarúgóink, akiket ezúttal Mezőkövesden szólítanak pályára. Ebben a fordulóban már két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, így az idegenben lőtt gólok igen sokat jelenthetnek ebből a szempontból.

Az idei bajnokságban eddig kétszer mérkőztünk meg a Mezőkövesddel, amely a harmadik helyen áll az NB I-ben. A kaposvári találkozón 2–1-re, míg mezőkövesdin 2–0-ra nyertek a matyóföldiek, így csapatunknak van miért visszavágnia.

 

Így változott eddig a téli átigazolási szezonban a Mezőkövesd kerete:

Érkezők: Guzmics Richárd (Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Marin Jurina (bosnyák-horvát,Celik Zenica – Bosznia-Hercegovina, legutóbb kölcsönben Shkupi – Észak-Macedónia). Kölcsönbe érkezők: Dino Besirovic (bosnyák, Hajduk Split – Horvátország), Danilo Rjabenko (ukrán, DF Pomir – Tádzsikisztán)

Távozók: Bertus Lajos (Paks), Dombó Dávid (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Molnár Gábor (Diósgyőr), Wieland Dominik. Kölcsönbe távozók: Novák Csanád (szombathelyi kölcsön után Szolnoki MÁV FC), Sajbán Máté (Paks), Sajbán Miklós (Budaörs).