Az OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC otthonában vívott felkészülési mérkőzést együttesünk a válogatott szünetben. A zöld-fehér csapatok találkozója végül gól nélkül zárult.

 

A bajnoki menetrendet megszakítva felkészülési mérkőzésen lépett pályára csapatunk az első osztályban szereplő Paksi FC otthonában. Az első játékrész mindkét oldalon számos gólszerzési lehetőséget tartogatott, hiszen Bonnyai Márknak többször is résen kellett lennie, míg a másik oldalon Holczer Ádám sem lustálkodhatott. A játékrészben a hazaiak egy kpufáig is eljutottak, miután Bertus Lajos szögletét középen, szorongatott helyzetből Ádám Martin fejelte a kapufára. Együttesünkből pedig Szarka Ákos és Nemanja Andric előtt adódott egy-egy ígéretes lehetőség.

A második játékrészben Sajbán Mátét buktatásáért kaptak büntetőt a hazaiak, melyet Szakály Dénes lőtt fölé. Az utolsó fél órára már mindkét vezetőedző sokat cserélt, s bár ekkor is adódtak lehetőségek, maradt a gólnélküli döntetlen.

 

Várhidi Péter: – Amióta a csapatnál vagyok, azóta két játékrendszert gyakorlunk: az egyik, amelyiket már láthattak a nézők a négyvédős rendszer. Az edzéseken a háromvédőset is gyakoroljuk, és most adódott egy olyan lehetőség, hogy ezt egy NB I.-es csapat ellen is ki tudtuk próbálni. A csapat az első félidőben jól játszott. A másodikban sok cserejátékos lépett pályára, csak Erdei Carlo maradt a pályán, de úgy néz ki, hogy a fiatalok is elég jól elsajátították ezt a játékformát, így nem vagyok elégedetlen. A csapat jól mozgott, több gólszerzési lehetőséget is kialakítottunk, de az utolsó passzok nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna.

 

Bognár György: – Tulajdonképpen ennek a mérkőzésnek az volt a fő célja, hogy azok a játékosok, akik eddig kevés szerepet kaptak, valamint a fiatalok játékban legyenek. Ilyen szempontból az összecsapás maximálisan elérte a célját, úgy, hogy senki sem sérült meg. Kevesen voltunk, de ez szintén azoknak kedvezett, akik idáig nem jutottak annyi játéklehetőséghez. Hiányoztak a középpályáról a játékot építő, irányító minőségi játékosaink, így nem a szokott futballomat láttam, de ez most kevésbé fontos.

 

Paksi FC–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Paks.
Paksi FC: Holczer – Lorentz, Böde, Kulcsár D. – Osváth, Csősz, Windecker, Bertus, Szakály D. – Hahn, Ádám M. Csereként pályára lépett: Rácz (kapus), Vas, Debreceni, Szendrei Sajbán M. Vezetőedző: Bognár György.
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Ur, Nagy T., Varjas Z. – Nagy J., Szakály A., Szabó B. Erdei, Hadaró – Szarka, Andric. Csereként pályára lépett: Képíró (kapus), Godzsajev-Telmán, Szabó A., Vachtler, Bíró, Borbély, Tratnyek, Földi, Varjas L., Sólyom. Vezetőedző: Várhidi Péter.