Bár a helyzeteink megvoltak, kikaptunk a Veszprém otthonában a Labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának tizenötödik fordulójában.

A hazaiak már a 19. percben – egy védelmi hiba után – megszerezték a vezetést, de kicsit több mint negyed órával később már 1–1 állt az eredményjelzőn, miután János Norbert bevette Héninger Bendegúz kapuját. A fordulás után, a hajrában – a csereként pályára lépett – Rédling Csanád Szabolcs is betalált, így a veszprémiek otthon tartották mind a három bajnoki pontot.

– A csapat, még ebben az összetételében is – Gál Mátyás, Harsányi Zoltán és Zvara Dávid sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, Szederkényi Ádám pedig betegség után vállalta a szereplést – 50-55 percig stabil játékot mutattunk – nyilatkozta Nagy Tamás vezetőedző. – Meg voltak a helyzeteink ahhoz, hogy átvegyük a vezetést, a döntő pillanatokban azonban rossz döntést hoztak a labdarúgóink. Igaz, az ellenfelünk előtt is adódtak lehetőségek, s ahogy az általában lenni szokott, ők egyet ki tudtak használni.

Hiába erősebb a hazaiak kerete, s tartanak előrébb, a somogyiak felvették a kesztyűt, nem tudták őket lefocizni a veszprémiek.

– Nüanszokon múlt a pontszerzés, sőt akár a győzelmünk is benne volt a mérkőzésben – hangsúlyozta a Kaposvári Rákóczi FC mestere. – Sajnos sok rossz döntést hoztunk a kapu előtt, s ezen volt a vereség egyik oka. Még egyszer kiemelném, játékban nem maradtunk alul, csak az a minőség hiányzik, amivel a javunkra dönthetnénk el ezeket a találkozókat.

VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)
Veszprém. V.: Szommer A. (Deme R., Székely G).
VLS Veszprém: Héninger B. – Dobsa G., Gulyás G., Major N., Gálfi Z., Somogyi R., Kovács D., Varga M. (Krebsz M. a 61. percben), Baldauf K. (Nagy R. a 82. percben), Vass Sz., Zachán P. (Rédling Cs. a 70. percben). Vezetőedző: Pető Tamás.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics K. – Zólyomi D., Mayer M., Lakatos G., Czuczi P., Borbély Á. – Kondor K., Szederkényi Á. (Balogh A. a 69. percben), Pintér N. (Orsós T. a 89. percben), Bíró D. (Palkovics T. a 75. percben), János N. (Eleven E. a 89. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.
Gólszerzők: Major N. a 19. percben, Rédling Cs. a 84. percben, illetve János N. a 35. percben.
Sárga lap: Bíró D. a 30. percben, Mayer M. a 38. percben, Czuczi P. a 93. percben.