A bosnyák bajnokság listavezetője ellen lépett ma pályára a Kaposvári Rákóczi. A rovinji találkozót két esős napot követően műfüves pályán rendezték meg. Csapatunk jó játékkal Oláh (2), Mustapha, Balázs B. és Bőle góljaival 5-3 arányban verte a Zeljeznicar Sarajevo együttesét.

Az első negyedórát követően a bosnyák együttes szerezte meg a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal (1-0). Mintegy tíz percet kellett várni az egyenlítésre. Safaric jobboldali beadását továbbcsúsztatták, és a középen érkező Moustapha közelről a hálóba lőtt (1-1). Öt percre rá Safaric jobboldali szögletét Okuka csúsztatta középre, Oláh pedig az ötösről fejelt a kapuba 1-2). Balázs Benjámin növelte a Rákóczi előnyét, 17 méterről leadott remek lövése a kapuba talált (1-3). Még a szünet előtt újabb gólnak örülhettünk. Safaric ugratta ki Oláht, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt (1-4).
Szünet után szépített a Zelneznicar. Egy jobbról bejövő szabadrúgást fejelt csatáruk a léc alá (2-4). Ezután a szünetben beállt Bőle percei következtek. Előbb 18 m-es váratlanul leadott lövése alig csavarodott a kapufa mellé, majd megszerezte a labdát a csúszós talajon bizonytalankodó védőtől, és a kapus mellett higgadtan a hálóba helyezett (2-5). Negyedórával a vége előtt egy vendégszögletet követően Bank és Horváth T. fejelt össze, mindketten a földre kerültek. Játékosaink megálltak, ám a játékvezető nem állította meg a játékot, így könnyű gólt szerzett a bosnyák együttes (3-5). A hajrában még egy lehetőségünk adódott a gólszerzésre. A középen kilépő Bőlét kaszálták el a 16-oson belül, ám a bíró sípja néma maradt.
A holnapi nap programja egy délutáni edzés lesz, majd szombaton hazafelé a FC Koper ellen mérkőzik meg csapatunk immáron Szlovéniában.
Zeljeznicar Sarajevo – Kaposvári Rákóczi FC 3-5 (1-4)
Rákóczi FC #!# Hajdúch –  Kovács O. (Házi B., a szünetben), Bank, Hegedűs (Jánvári, a szünetben) – Okuka, Pedro, Safaric (Böjte, a szünetben), Balázs B., Horváth T. – Oláh (Bőle, a szünetben), Moustapha. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzőink#!# Oláh (2), Moustapha, Balázs B., Bőle