Nem adott esélyt a listavezető a Rákóczinak a labdarúgó Monicomp Liga 13. fordulójában. A Videoton már a 2. percben megszerezte a vezetést, a 22. percben pedig már három góllal vezetett a kaposváriak otthonában. A somogyiak jól küzdöttek ezen a délutánon is, de végül simán kikaptak.

A listavezető Videoton kezdőcsapatában a volt kaposváriak közül Alves és Vasiljevic is helyet kapott, és a két egykori Rákóczi-játékos hamar tudtunkra adta, hogy már a fehérváriak sikereiért küzd… Az 1. percben Peric szép passza után Balázs B. lőtt kissé elhamarkodottan, 20 méterről mellé, egy perc múlva pedig már vezetett a Videoton.
Egy vendégtámadás végén, Vasiljevic lövése után Kovácsevics kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig némi meglepetésre büntetőt ítélt… A brazil Alves állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába. 0-1. 
Az 5. percben Pavlovic szabadrúgása után a fehérvári kapus bravúrral védett, az érkező Oláh pedig a kapu torkából fölé bombázott. Gyorsan kiderült, hogy erőszakosabb, gyorsabb a Vidi#!#  a vendégek rendre megszerezték a labdát és máris indultak előre.A 12. percben Vasiljevic előzte meg a késlekedő Petrókot, becsapta Milintét, és 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0-2.
A 14. percben Peric térült-fordult a Vidi-védők gyűrűjében, majd gyengén a kapus kezébe lőtte a labdát. Ezt követően Zsók lódult meg, majd a tizenhatos előtt keresztbe passzolt Oláhnak, aki lukat rúgott.
A 22. percben itt az újabb fehérvári gólnak örülhetett a vendégszektor közönsége. Andre Alves balról, éles szögből, némi cselezgetés után kilőtte a hosszú felsőt. A labda a kapufáról pattant a hálóba. 0-3.
A három pont sorsa ezzel eldőlt, a kaposvári támadók viszont ezután is küzdöttek, néha pedig inkább küszködtek a jó felépítésű fehérvári védők gyűrűjében. Oláh és Peric vívott elkeseredett harcot a Vidi-védelemmel, inkább kevesebb, mint több sikerrel. 
A szünet után Oláh, Peric és Pavlovic összehozhatta volna a szépítő gólt, de nem jártak sikerrel a fiúk… Az 56. percben Andic végzett el szabadrúgást, a 23 méteres, lapos lövést Milinte védte. Öt perccel később Alvest Nikolic váltotta, és az egykori kaposvári kedvenc rögtön gólhelyzetben találta magát, de elhibázta a lehetőséget.
A 67. percben megszerezte negyedik gólját a Vidi. Formás fehérvári támadás végén Polonkai tette Elek elé a labdát, aki 4 méterről Milinte mellett a hálóba lőtt. 0-4.
Pontosan tíz perc múlva szépített a Rákóczi! Kulcsár K. passza után Oláh Lóránt került helyzetbe az elalvó Vidi-védők között, és 5 méterről a kapuba lőtt. 1-4.
Egy perc múlva, újabb kaposvári támadás végén előbb Peric lőtt, majd Oláh elé került a labda, aki nem találta el jól a játékszert a kapu torkában, így nem született meg az újabb somogyi találat. 
A 89. percben a Nikolics után csúszó Zsókot – számunkra érthetetlenül – kiállította a játékvezető, ezzel még tovább szaporodtak a kaposváriak gondjai az őszi hajrá előtt. 
A találkozó eredményét döntően befolyásolta a második percben megadott tizenegyes, a folytatásban pedig már nem volt esélye az időnként hitehagyottnak tűnő Rákóczinak az éllovas ellen. 
Kaposvári Rákóczi – Videoton 1-4 (0-3)
Kaposvár, 3000 néző. V.#!# Andó-Szabó
Rákóczi FC#!# Milinte – Okuka (Godslove, 83.), Petrók, Zsók, Kovácsevics – Pedro (Kulcsár K., 57.), Hegedűs – Pavlovic, Oláh, Balázs B. – Peric (Szepessy, 78.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Videoton#!# Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Farkas B. – Sándor Gy. (Mutumba, 73.), Elek, Vasiljevic (Szakály D., 46.), Polonkai – Alves (Nikolic, 61.). Szakmai igazgató#!# dr. Mezey György
Gólszerzők#!# Oláh (77.), illetve Alves 2 (2., 11-esből, 22.), Vasiljevic (12.), Elek (67.)
Sárga lap#!# Peric (25.)
Piros lap#!# Zsók (89.)