Győzelemmel folytatta szereplését ma a Kaposvári Rákóczi U20-as csapata az olaszországi Viareggio Kupán. Major Gábor és Richter Sándor együttese 1-0-s félidőt követően 3-0-ra verte az olasz Olbia csapatát, és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A Rákóczi góljait Czonev, Bőle és Major (11-esből) szerezték.

A győzelmet követően Major Gábor edző nyilatkozott honlapunkhoz a mérkőzésről.

– Katasztrofális talajú, sáros, mély pályán játszottuk a meccset. Az első tizenöt percben három-négy nagy lehetőséget szalasztottunk el, majd a 20. percben egy szép támadást követően Czonev Márk megszerezte a vezetést. A második félidőben is mi irányítottuk a játékot, az 59. percben Bőle Lukács hatalmas góllal növelte az előnyt. Ezt követően Farkas Zoltán kapufára lőtt egy 11-est, de a 70. percben egy kiállítást követően újra büntetőt rúghattunk, amit Major Ádám értékesített. Végig fölényben játszottunk, ám a hatalmas sár megakadályozta a nagyobb különbségű győzelmünket. A csapat ismét felnőtt a feladathoz, és életben tartottuk a továbbjutási esélyeinket. Ehhez pénteken mindenképpen le kell győzni a Mantova csapatát.

A 12 négyes csoportból a csoportelsők, és négy legjobb második jut a nyolcaddöntőbe.

Olbia Calcio – Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (-0-1)
Kaposvári Rákóczi#!# Mursits – Vadas, Dekanics, Major Á. – Bőle, Keresztes, Balázs B., Horváth T. (Szolomájer), Kulcsár (Tabi) – Farkas Z., Czonev (Pántics). Edzők#!# Major Gábor, Richter Sándor.
Gólszerzők#!# Czonev (20.), Bőle (59.), Major Á. (70. – 11-esből).

A csoport másik mérkőzésén#!#
Empoli – Mantova 1-0