Az MLSZ versenybizottsága csütörtöki rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy elhalasztja a Monicomp Liga 17. fordulóját. Az új játéknap 2011. február 26. Szintén elmaradnak a Magyar Kupa utolsó idei mérkőzései.

Studniczky Ferenc, az MLSZ versenybizottság elnöke az ülést követően elmondta#!# – A bizottság tudomásul vette a tulajdonosi testület tájékoztatását. E szerint az NB I-es sportszervezetek vezetői játékra alkalmatlannak ítélik a pályák minőségét. Egyeztettem a módosításról az érintett televíziós társaságokkal is, ezek után a bizottság úgy határozott, hogy elhalasztja az NB I 17. fordulóját.

A határozat alapját az MLSZ versenyszabályzatának azon passzusa (28/A) szolgáltatja , amely szerint rendkívüli, indokolt esetben a bizottság későbbi időpontra halaszthatja a bajnokság fordulóját. A február 26-i kezdés azt jelenti, hogy nem változott a Monicomp Liga tavaszi rajtjának korábban kitűzött időpontja.

A Magyar Kupa jövő heti mérkőzéseit szintén tavaszra halasztotta a bizottság, az új játéknap február 16. Ami a Ligakupa idei mérkőzéseit illeti, azokról a bizottság később, a televíziós társaságokkal történő egyeztetést követően határoz.