A harmadik helyen végzett Pécsen a Kaposvári Rákóczi FC a negyedik alkalommal rendezett Arany Ászok Kupa kispályás teremlabdarúgó-tornán.

A torna ötletgazdája, ifjabb Dárdai Pál udvarias vendéglátóként a pécsi  sportcsarnok művészbejárójánál fogadta az érkező csapatokat és játékosokat.  A baráti hangulat egyébként az egész tornára jellemző volt. Elég legyen csak  annyit megemlíteni, hogy a többszörös válogatott, jelenleg a Debrecent erősítő Szélesi Zoltán kis túlzással többet volt a Rákóczi öltözőjében, mint  a sajátjában, hiszen hol ragtapaszért, hol pedig ollóért kopogtatott a kaposváriak ajtaján.

A haverkodás mellett azért természetesen foci is volt; a nyitómérkőzésen a  Kaposvári Rákóczi FC és a Kozármisleny volt érdekelt. A kissé álmosan kezdő  somogyiak már az első félidőben háromgólos hátrányba kerültek, s a szünet után Bőle Lukács találata csupán a szépségtapaszt jelentette. A Rákóczi a  második csoportmérkőzését a többek között a Horváth Ferencet, Szélesi Zoltánt, Mészöly Gézát és Egressy Gábort is a soraiban tudó Lancast Hungary ellen vívta, és a 6-1 arányú somogyi győzelem elárulja, hogy ekkor már elkapták azt a bizonyos fonalat a kaposvári zöld-fehérek. A Rákóczi góljait Grúz, Bőle, Szepessy, Pest, Szolomájer és Házi Bence szerezte. A jelenlegi és egykori válogatottakkal teletűzdelt Lancast kissé visszafogott  teljesítményének idősebb Dárdai Pál találta meg az okát, aki szerint a hétfő  esti Villányban tett látogatás vette ki a lendületet a csapatból…  A szeretet ünnepe egyébként még éreztette hatását a pécsi csarnokban; a  szokásosnál kissé csendesebb hazai keménymag között is nyugodtan nézhették a  többiek mérkőzéseit a Rákóczi labdarúgói.

A Lancast Hungary elleni fölényes győzelem egyben a továbbjutást is  jelentette Prukner László csapata számára, s a zöld-fehérek a másik csoport  első helyezettjével, nevezetesen a házigazda Pécsi MFC-vel csatáztak a döntőbe jutásért. A találkozón rengeteg helyzet alakult ki mindkét kapu  előtt, ám amíg a zöld-fehérek a legnagyobb ziccereiket is elhibázták,  addig a pécsiek a kisebb helyzeteikből is jobban gazdálkodtak, s a 2-0-s félidei baranyai vezetés után a második játékrészben még négy gólt szorgoskodtak össze, így 6-0 arányú győzelemmel kerültek a fináléba.

A Rákóczi a harmadik helyért léphetett pályára az utolsó fellépésén, s a  bronzmeccsen a fővárosi REAC volt az ellenfele. A gólgazdag találkozón 11 alkalommal táncolt a labda a hálóban. A Rákóczi részéről Szepessy, Bőle, Grúz, Szolomájer, Reszli és Pest volt eredményes, vagyis a találkozót 6-5-re nyerték a kaposváriak.

A döntő – amelyet a Pécsi MFC és a Kozármisleny vívott egymással – nagy presztízscsatát hozott. A Finta Zoltán vezérelte mislenyiek szerezték meg a  vezetést még az első játékrészben, s egészen az utolsó percig a kezükben érezhették a díszes trófeát. A házigazda pécsiek azonban egy perc alatt kétszer is betaláltak, akik így a maguk javukra fordították az aranymeccset.

A végeredmény#!# 1. Pécsi MFC, 2. Kozármisleny, 3. Kaposvári Rákóczi FC, 4. REAC, 5. Pápa, 6. Lancast Hungary.

Temesvári Iván

Bőle Lukács volt a legjobb mezőnyjátékos

A pécsi tornán szerepelt Kaposvári Rákóczi FC játékoskerete#!# Házi László, Horváth László – kapusok; Balázs Benjámin, Bőle Lukács, Grúz Tamás, Házi Bence, Keresztes Ferenc, Köves Roland, Pest Krisztián, Petrók Viktor, Reszli Gábor, Szepessy Róbert, Szolomájer Miklós, Tabi Tibor – mezőnyjátékosok.

Különdíjasok.
A legjobb kapus Sólyom Csaba (Pécsi MFC), a legjobb mezőnyjátékos Bőle Lukács (Kaposvári Rákóczi FC), a legjobb védő Finta Zoltán (Kozármisleny), a gólkirály Lovrencsics Gergő (Pécsi MFC) és Venczel  Balázs (Pápa), a legjobb edző pedig Bene Ferenc (Kozármisleny) lett.