Együttesünk sikerével ért véget a jubileumi, XV. Király Kupa. A színvonalas szombathelyi tornán az NB I.-es Szombathelyi Haladást a szlovák másodosztályú FK Pohoronie csapatát is legyőztük, ráadásul két különdíjat is elhoztunk.

 

Nyolcadik alkalommal szólították pályára együttesünket a nemzetközi Király Kupán. A négy csapat részvételével zajló pénzdíjas torna nyitómérkőzésén a házigazda Szombathelyi Haladás ellen lépett pályára csapatunk. A 2×30 perces találkozón felvettük a versenyt az NB I.-ben szereplő vasiak. Hegedűs Dávid lövésével a 26. percben megszereztük a vezetést, s a jó védekezésnek köszönhetően együttesünk megtartotta előnyét a lefújásig, így bejutott a torna döntőjébe. A másik ágon a szlovák másodosztályú FK Poronie szintén egygólos sikert aratott a Paksi FC felett. A bronzmérkőzés a tolnaiak sikerét hozta.
A fináléban Andorka Péter révén már az ötödik percben előnybe kerültünk a Pohronie ellen, majd még az első félidőbe Kollega Krisztián duplázta meg fórunkat. A második félidőben Beliczky Gergő szerezte meg első gólját csapatunk színeiben, mellyel beállította a végeredményt.
Csapatunk nyolcadik alkalommal vett részt a rangos tornán, melyet 2008 után, idén harmadik alkalommal nyert meg, úgy, hogy még gólt sem kapott, s legyőzött egy magyar élvonalbeli és egy szlovák együttest is.
Különdíjasok#!#
A torna legjobb kapusa#!# Nagy Gergő (Paksi FC)
A torna legjobb mezőnyjátékosa#!# Hegedűs Dávid (Kaposvári Rákóczi FC)
A torna legjobb edzője#!# Waltner Róbert (Kaposvári Rákóczi FC)
A pénzdíjas tornán az első helyezett 300, második 200, a harmadik pedig 100 ezer forintot jutalomban részesült.

Eredmények#!#
Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0–1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény.
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Vachtler, Szabó A., Ur, Hadaró – Hegedűs D., Horváth A. (Kollega K., 47. p.) – Zsiga, Ivancsics, Bíró D. – Rajczi (Andorka, 40. p.). Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
Gólszerző#!# Hegedűs D. (26. p.).

FK Pohronie–Paksi FC 1–0 (0–0)
Gólszerző#!# Marek (53. p.).

A bronzmérkőzésen#!#
Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Paksi FC 0–2 (0–2)
Gólszerzők#!# Lenzsér (5. p.), Simon A. (24. p.).

A döntőben#!#
Kaposvári Rákóczi FC–FK Pohronie 3–0 (2–0)
Szombathely, Király Sportlétesítmény.
Kaposvári Rákóczi FC#!# Pogacsics – Nagy J., Ur (Tratnyek, a szünetben), Szabó A., Fodor M. – Horváth A., Godzsajev – Kollega K. (Zsiga, 35. p.), Beliczky, Csernyák – Andokra (Herzsenyák, 40. p.). Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
Gólszerzők#!# Andorka (5. p.), Kollega K. (22. p.), Beliczky (59. p.).