Három gólt lőtt a Haladásnak, és megérdemelten nyert a Kaposvári Rákóczi futballcsapata az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A somogyiak a 29. perctől kezdve emberhátrányban játszottak, mégis megszerezték a vezetést Hegedűs Dávid találatával, majd a szombathelyi egyenlítés után Oláh Lóránt szerzett újabb gólokat. A vendégek csak a 91. percben faragtak a hátrányból, így alakult ki a 3-2-es végeredmény.

Az első nyolc percben nem történt említésre méltó esemény a pályán. A 9. percben nem tudtak felszabadítani a hazai védők, Radó jobbról, 8 méterről lőtt, a labda Hajdúch kapusról vágódott szögletre. Egy percre rá Waltner szerzett labdát, majd Pavlovic ívelt jobbról középre, Oláh fejese után Rózsa kapus hárított. A 11. percben Safaric lőtt középről, 24 méterről a kapu mellé. A 14. percben újra a Haladás előtt adódott lehetőség, de a somogyiak nagy szerencséjére Iszlai rosszul találta el a labdát. A 29. percben emberhátrányba került a Rákóczi#!# Pedro buktatta Iszlait, ami után megkapta második sárga lapját.  
A 33. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi! Safaric jobb oldali szöglete után Hegedűs fejelt középről, 7 méterről, a labda a kapufa segítségével jutott a hálóba. 1-0.
A 44. percben Tóth P. próbálkozott 25 méterről, de kilőtte a labdát a stadionból. A 46. percben egyenlített a Haladás. Egy eladott labda után Andorka került ziccerbe, és hét méterről a kapu jobb oldalába továbbított. 1-1. 
Még a szünet előtt újra vezetéshez jutott a Kaposvár! Gyors hazai támadás végén Pavlovic tette jobbról középre a labdát, Oláh pedig 14 méterről, középről, félmagasan a kapu bal oldalába. 2-1. 
Az 59. percben Balázs ugratta ki Safaricot, akit Devecseri buktatott a tizenhatoson belül. Németh játékvezető büntetőt ítélt. Oláh állt a labda mögé, és az elfekvő kapus mellett laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 3-1. 
A folytatásban jó volt az iram, időnként szépen, ötletesen futballoztak a kaposváriak. A 73. percben Safaric találta el az oldalhálót egy jobbról, éles szögből elvégzett szabadrúgás után.  A hajrában megsérült a csereként pár perccel korábban beállt Horváth Tamás, és le is kellett cserélni. 
A 90. percben  szépített a Haladás. Ugrai vitte végig a labdát, majd 14 méterről, Hajdúch mellett a kapuba lőtt. 3-2. 
A látottak alapján a Kaposvár megérdemelten győzött, és a Honvéd, majd az Eger elleni vereség után értékes bajnoki pontokkal gazdagodott. 
Kaposvári Rákóczi FC – Szombathelyi Haladás FC  3-2 (2-1)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Németh Á.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Kovács O., Hegedűs, Jánvári – Pavlovic, Safaric, Oláh  (Horváth T., 80., Vrucina, 88.), Pedro, Balázs B. – Waltner (Addo, 66.). Vezetőedző#!# Prukner László.
Haladás#!# Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P.  (Farkas M., 60.) – Ugrai, Simon Á. (Schimmer, a szünetben), Radó, Iszlai, Németh M. (Gyurján, 63.) – Andorka. Vezetőedző#!# Artner Tamás.
Gólszerzők#!# Hegedűs (33.), Oláh  2 (45+2., 60. – 11-esből), illetve Andorka (45+1.), Ugrai (90.)
Sárga lap#!# Pedro (16., 29.), Okuka (30.), illetve Tóth P. (33.),  Devecseri (59.), Gyurján (70.), Farkas M. (86.)
Piros lap#!# Pedro (29.)