Az NB III. Nyugati csoportjának 24. fordulójában a Pénzügyőr SE otthonában lép pályára csapatunk. A fővárosi találkozón edzőnk, Waltner Róbert hiányában is három pontot szereznénk.

Mint arról beszámoltunk a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága egy, soron következő bajnoki mérkőzésre tiltotta el edzőnket, Waltner Róbertet.
– Az U19-es csapat edzőjeként már tiltottak el, abból tanultam, így még jobban bánt, hogy ismét eltiltottak – mondta Waltner Róbert. – Semmi olyan megjegyzést nem tettem, sem a játékvezető, sem az asszisztens felé, ami miatt el kellett volna küldeni a kispadtól. Nem reklamáltam, nem véleményeztem a munkáját, csak egy dolgot tettem szóvá, normális hangnemben, amiben úgy érzem, hogy igazam volt. A Pénzügyőr ellen ifj. Petrók Viktor irányítja majd a csapatot, akiben maximálisan megbízom. Nem hiszem, hogy bármi problémát jelentene az, hogy nem ülök ott a kispadon.
A két csapat őszi mérkőzése igen drámai csatában dőlt el. Együttesünk akkor Ivancsics Gellért duplájával gyűjtötte be a három pontot. Középpályásunk a második találatát az utolsó percben lőtte.
– Utólag már pozitívan értékelem azt a mérkőzést, de megélni nem volt túl jó – emlékezett vissza Waltner Róbert. – Nem mindennapi sikert arattunk, hiszen kettős emberhátrányban, a 96. percben lőtt góllal tudtunk nyerni. Akkor kockáztattam, 19-re lapot húztam. Nyolc emberrel is mentünk előre, bár tudom, hogy a vereség is benne volt a pakliban. Szerencsére jól jöttünk ki abból a mérkőzésből. Hátul két védő maradt négy támadóra, a középpályán pedig két ember futott négy helyett. Lehet, hogy sokan azt választották volna, hogy visszaállnak és megpróbálják megtartani a döntetlent. Az volt a második mérkőzésem, tudtam, hogy a feljutás a cél. Igaz, egy pont sem rossz, de nekünk győznünk kellett, így belehajszoltam a játékosokat a sikerben. Bízom benne, hogy a fővárosban nyugodtabb mérkőzést játszunk, és magabiztos sikert aratunk. A játékosok nagyon koncentráltak és motiváltak voltak ezen a héten, ezt az edzésmunkát kell kivinniük szombaton a pályára.
A Pénzügyőr jelenleg a tabella 13. helyén áll. A mérlegük hat győzelem, két döntetlen és tizenöt vereség. A fővárosiak szerdán is pályára léptek és egygólos hátrányból fordítva nyertek a Videoton FC II. ellen. Ezen a napon az FC Ajka is pótolta a 19. fordulóból elmaradt találkozóját, így két pontra megközelítette együttesünket.
– Nem foglalkozunk az Ajkával, hiszen, ha nem hibázunk, akkor megnyerjük a bajnokságot – nyilatkozta Waltner Róbert. – A játékosok motiváltak, jó a hangulat az öltözőben, így az a feladatunk, hogy megverjük a Pénzügyőrt és győzelemmel készüljünk az Ajka elleni rangadóra, ahol szintén nyerni akarunk.
Csapatunkban sérülés miatt Vachtler Csaba, Borsi Bence és Varga Donát nem léphet pályára a következő találkozón.