Kiemelten fontos mérkőzésen szenvedett vereséget csapatunk a ZTE otthonában az OTP Bank Liga NB I. 15. játéknapján. A zalaiak már az első percben megszerezték a vezetést, ami megalapozta a sikerüket.

 

Az év utolsó idegenbeli mérkőzését vívta a szintén feljutó ZTE otthonában csapatunk. A találkozó mindkét fél szempontjából fontos volt, hiszen labdarúgóink szerettek volna pontszámban közelíteni a zalaiakhoz, míg a ZTE szerette volna tovább növelni előnyét. Ennek megfelelően mindkét csapat győzelemre játszott, s már az első percben rezdült a háló. Egy eladott labda után Nikola Mitrovic indította a középen kapura törő Eduvie Ikobát, a támadó pedig a jobb alsóba lőtt. Pogacsics Krisztián ugyan beleért a labdába, de ez kevés volt a bravúrhoz. A hazaiak e rettentően gyors gólja megadta a meccs alaphangját. Csapatunknak ki kellett nyílnia, s az sokszor teret engedett a hazai kontráknak, de ezek után a zalai lövések nem találtak kaput. A másik oldalon Ádám Martin végzett el szabadrúgást jobbról, a kaputól húsz méterre, de Demjén Patrik a levegőben úszva kitolta a labdát a bal kapufa mellől, majd újfent támadónk szerezhetett volna gólt, de Nagy János beadása után kevéssel tévesztett célt a fejese. Ezt követően pedig Csiki Norbert buktatásáért járhatott volna büntető, de a játékvezető sípja néma maradt. Az első félidő utolsó perceiben egy szögletet követően sikerült megdupláznia előnyét a Zetének, miután Stieber Zoltán szögletét Bobál Dávid fejelte Zoran Lesjak elé, aki közelről lőtt a léc alá.

A második játékrészben irányította a mérkőzést csapatunk, ám ez helyzetekben nem jelentkezett, csak egy pontrúgás után tudott kapura bólintani Hegedűs Dávid, azonban ezt is védte Demjén Patrik. A másik oldalon folyamatosan hordoztak veszélyt magukban a zalai kontrák, de ezekből sem alakultak ki nagy gólszerzési lehetőségek.

Csapatunk bár ezúttal is végig küzdött, de sorozatban a nyolcadik vereséget könyvelhettük el, amivel nyolc pont a lemaradás a még szintén kieső helyen álló Zalaegerszeggel szemben.

 

ZTE FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1222 néző. V.: Pintér Cs. (Tóth II. V., Szalai B.).
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi B. – Mitrovic (Kiss M., 88. p.), Kocsis G. – Stieber (Babati, 86. p.), Bobál G., Radó (Grumics, 84. p.) – Ikoba. Vezetőedző: Dobos Barna.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Nagy T. (Hegedűs D., a szünetben), Fodor M., Hadaró – Szakály A., Yakymiv –Csiki (Balázs Zs., 58. p.), Beliczky, Nagy R. (Zsiga, 74. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Ikoba (1. p.), Lesjak (38. p.).
Sárga lap: Mitrovic (71. p.), illetve Nagy R. (30. p.), Nagy T. (43. p.), Nagy J. (45. p.), Beliczky (90. p.).