A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján csapatunk vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry FC ellen. A matyóföldi városban rendezett találkozón a hosszabbításban maradtunk alul.

A nyolcaddöntők első körében csupán két olyan találkozót rendeztek, ahol két NB I.-es csapat feszült egymásnak. A keddi játéknapon az Újpest FC gólnélküli döntetlent játszott pályaválasztóként a MOL Fehérvár FC-vel, míg szerdán csapatunk asdsa a Mezőkövesd Zsóry FC stadionjában.

Mindkét vezetőedző egy, a bajnoki találkozókhoz képest felforgatott csapatot küldött pályára. Csapatunknál a télen érkezők közül Antun Palic, Dinko Trrebotic és Farkas Aurél is kezdőként futott ki a pályára. Az első negyed órában bátran futballozott csapatunk, több veszélyes támadást is vezettünk. A folytatásra kicsit alábbhagyott az iram. Csapatunk bár többet birtokolta a labdát, de ebből nem alakult nagy lehetőség. A szünet előtt viszont jó helyről végezhetett el szabadrúgást csapatunk, melyet Ádám Martin lőtt kapura, de a jobb kapufát találta el, így maradt a nulla-nulla.

A második játékrész három nagy hazai lehetőséggel indult. Az első után Nagy Dániel lőtt az oldalhálóba, majd Eperjesi Gábor közeli próbálkozását bravúrral, lábbal védte Slakta Balázs. Végül pedig Takács Tamás közeli bombája kerülte el a kaput. Válaszként előbb Ádám Martin középre tett labdáját lőtte két méterről kapura Dinko Trebotic, de ekkor még Danylo Ryabenkonak sikerült bravúrral védenie. Egy perc múlva már a hazai kapus is tehetetlen volt, Nagy Krisztián remekül tekert Ádám Martin fejére, csatárunk pedig közelről fejelt a kapu közepébe. A gól után nagy erőket mozgósítottak a borsodiak, akik egy szöglet utáni Pillár Róbert csúsztatással kiegyenlítettek. A hosszabbításban pedig Cseri Tamás távoli lövésével megfordították a mérkőzést. Az idegenben szerzett gól azonban sokat érhet a visszavárón. Folytatás egy hét múlva a cukorgyári gödörben.

 

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (0–0)
Mezőkövesd, 647 néző. V.: Lovas (Csatári, Varga G.).
Mezőkövesd Zsóry FC: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Katanec, Silye – Pekár, Meskhi, Nagy D. (Berecz, 58. p.), Vajda S. (Cseri, 71. p.) – Takács T. (Zivzivadze, 58. p.), Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila.
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Ur, Nagy T., Szabó A., Hadaró – Farkas A. (Szakály A., 64. p.), Nagy K. – Palic (Balázs Zs., 76. p.), Trebotic, Borbély Á. (Nagy R., 72. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Pillár (83. p.), Cseri (92. p.), illetve Ádám M. (66. p.).
Sárga lap: Silye (77. p.), illetve Borbély Á. (49. p.), Szabó A. (75. p.).