Június 30-ig, hatvanmillió forintos kölcsönt kap a Rákóczi a kaposvári önkormányzattól – erről döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés. A pénzt azért kapja az együttest működtető kft., hogy biztosított legyen az anyagi háttér, és a csapat vívja ki a bennmaradást az NB I-ben. Szita Károly polgármester kiemelte#!# a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a tulajdonosok viszont egy fillért sem.

A kaposvári futballbarátok nagy álma, hogy a következő szezonban is lássanak kaposvári gólokat az NB I-ben. A Rákóczi az utolsó helyről vág neki a tavaszi szezonnak, és nagy bravúr lenne a bennmaradás kiharcolása. A játékoskeretet meg kellett erősíteni, és a célok eléréshez további anyagi források is kellenek. A klubvezetés ismét az önkormányzathoz fordult segítségért, és a már korábban megítélt támogatáson felül 60 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól.
A kaposvári közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta az erről szóló előterjesztést. A 60 millió forintot június 30-ig kell visszafizetni. Szita Károly polgármester kiemelte#!# a város 2010 óta 350 millió forint támogatást adott a Rákóczinak, a csapatot működtető kft. tulajdonosai viszont egy fillért sem, és ennek a gyakorlatnak véget kell vetni.
A város egyértelmű elvárása, hogy a helyi futballcsapat megőrizze élvonalbeli tagságát, ezután lehet majd tárgyalni a kialakult helyzet rendezéséről – tette hozzá a polgármester.