Róth Antal együttese a csoportot hibátlan mérleggel vezető olasz válogatott otthonában folytatta Eb-selejtezőbeli szereplését. U21-es válogatottunk mezőnyben felvette a versenyt a csoportot vezető olaszokkal, de a bravúr elmaradt. A mérkőzést a házigazdák nyerték 2-0-ra, Balázs Benjámin, a Rákóczi FC támadója a 76. percben csereként lépett pályára.

Balázs BenjáminA mieink a Gulácsi Péter – Fodor Ferenc, Kálnoki-Kis Dávid, Fiola Attila, Kádár Tamás – Simon Ádám, Windecker József – Bódi Ádám, Beliczky Gergő (Balajti Ádám, 90.), Gosztonyi András (Balázs Benjamin, 76.) – Futács Márkó összeállításban léptek pályára a találkozón, amelyet telt ház előtt rendeztek Casaranóban. Olaszország ezen régiójában meglehetősen ritkán rendeznek válogatott mérkőzéseket, ezért kisebb népünnepély övezte a találkozót, repülőgépes bemutatótól kezdve katonazenekarig többféle attrakció is megelőzte a meccset.
 
A magyar válogatott szervezett és helyenként stílusos játékkal lepte meg a hazai csapatot, s a 8. percben Bódi Ádám révén a vezetést is megszerezhettük volna, a bal szélről induló debreceni támadó 20 méteres lövése után a labda centikkel kerülte el a kaput. A helyzetre helyzettel válaszoltak a hazaiak, Destro lövését követően Gulácsi Péter bravúrral védett.
 
Az olaszok vezető találata egy magyar támadás végén született, a hazai védők által előrevágott labdára a bizonytalankodó védők között Gabbiadini csapott le, és a kiszolgáltatott helyzetben lévő Gulácsi mellett 13 méterről, laposan a hálóba lőtt.
 
A mieink a folytatásban is felnőttek mezőnyjátékban az olaszokhoz, a 34. percben Bódi Ádám szöglete után Beliczky Gergőhöz került a labda a hosszú saroknál, lövését csak a gólvonalról tudták kivágni a védők. A szünetig nem született gól, a fordulás után pedig még nagyobb elánnal kezdtek a csapatok, mint az első játékrészben. A mieink szabadrúgásai, beadásai jelezték, hogy mindent megteszünk az egyenlítés érdekében a rendkívül masszív védelemmel rendelkező olaszok ellen. Akcióinkra átlövésekkel válaszoltak a hazaiak, az 57. percben Destro, a 65. percben Florenzi bombája kerülte el kevéssel a kaput. A 78. percben mutatta meg igazi klasszisát a csoport favoritja, ekkor Florenzi futott el a bal szélen, majd egy csel után középre adott, a másodpercekkel korábban csereként beálló Paloschi pedig közelről a kapuba továbbított, beállítva a 2-0-ás végeredményt.
 
A magyar csapat a csoport legerősebb válogatottjával találkozott, és bár a bravúr elmaradt, mindenképpen biztató, hogy mezőnyjátékban nem mutatkozott nagy különbség a két együttes között.
 
– A hazai mérkőzésünkön elszenvedett 3-0-ás vereség után az volt a célunk, hogy bizonyítsuk, képesek vagyunk méltó ellenfélként futballozni a csoport favoritja ellen – fogalmazott Róth Antal a lefújás után. – Aki elsőre ránéz az eredményre, azt mondhatja, egy gólnyit javultunk a hazai találkozóhoz képest, a valóságban azonban a meccs több szakaszában is megmutattuk, hogy mezőnyjátékban méltó ellenfelei vagyunk az olasz válogatottnak, még ha irányítani nem is tudtuk a játékot. Azért bosszankodásra is lehet okunk, hiszen az első gól előtt mi végeztünk el szabadrúgást az olasz kapu előtt, és ebből kaptunk egy elkerülhető találatot.