Kiütötték a Rákóczit Debrecenben az NB I-es labdarúgó-bajnokság 2013/2014-es szezonjának első fordulójában. Pedig jól indult számunkra a mérkőzés, hisz Vrucina átemelős góljával vezetést szerzett a csapat, Kovács Olivér kiállítása viszont megváltoztatta az események további alakulását.

Hagyott nyomokat a csütörtöki kupakudarc a debreceni játékosokban. Tompán és görcsösen kezdték a találkozót, amit a Rákóczi Vrucina révén hamar ki is használt. A 8. percben az új szerzemény, Babic ívelte honfitársa elé a labdát, aki tizennégy méterről emelt a kapuba. Babic mellett egyébként a román Petrache is a kezdőben kapott helyet, a kapuban pedig Posza Zsolt állt. 
A bravúr reménye hamar elillant#!# a 11. percben Kovács Olivér utolsó emberként szabálytalankodott Sidibével, amiért a vétkes piros lapot, a Debrecen pedig büntetőt kapott. Sidibe a jobb felsőbe varrta a labdát, Poszának esélye sem volt a védésre. A folytatásban többet birtokolta a labdát a DVSC, és türelmes futballal próbálta felőrölni a zöld-fehérek erejét. A 38. perc hozta meg a debreceniek vezető gólját#!# az ex-Rákóczis Korhut Bódi baloldali beadása után senkitől sem zavartatva lőtt öt méterről a hálóba. Az első félidő 2-1-es hazai előnnyel zárult, a látottak alapján nem volt benne a meccsben, hogy zakó lesz a vége…
Cserélt a félidőben Prukner László, Waltner helyére Coroian állt be. A román fiú valószínűleg nem ilyen bemutatkozásról álmodott#!# a 49. percben Kulcsár 14 méteres lövése után, az 53.-ban pedig Jánvári öngólját követően 4-1-re húzott el a Loki… Innentől kezdve már csak egy csapat volt a pályán#!# a Debrecen futószalagon dolgozta ki akcióit. A 69. percben Ferenczi János bombázott Posza kapujába#!# a csereként beállt Volas végzett el gyorsan egy szabadrúgást, a labda a saját nevelésű debreceni fiú elé került, aki 15 méterről zúdította a labdát a bal felsőbe. 5-1 után sem állt le a Loki#!# a 77. percben Bódi jobboldali beadását Horváth Zoltán – első labdaérintéséből – fejelte öt méterről a hálóba. Posza több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen, a hetedik debreceni gólban viszont ő is benne volt#!# a 87. percben Zsidai 30 méteres lökete után róla pattant be a labda a kapuba.
A 7-1-es kudarccal végződő szezonnyitót remélhetőleg hamar kiheverik a kaposvári játékosok,  a szombati Kecskemét elleni első hazai bajnokin lesz lehetőség a javításra.
DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 7-1 (2-1)
Debrecen, 2500 néző. Vezette#!# Farkas (Albert, Márkus – Fábián, Iványi)
DVSC#!# Verpecz – Lázár, Mészáros, Morozov, Korhut – Bódi, Zsidai, Se. Bouadla (Szakály 73.), Ferenczi – Kulcsár (Horváth Z. 74.), Sidibe (Volas 57.). Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Rákóczi FC#!# Posza – Okuka, Kovács O., Petrache (Albert 66.), Jánvári – Babic (Thiam 56.), Addo – Vrucina, Oláh, Balázs – Waltner (Coroian 46.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Sidibe (11-esből, 13.), Korhut (38.), Kulcsár (50.), Jánvári (öngól, 53.), Ferenczi (70.), Horváth (77.), Zsidai (87.), illetve Vrucina (8.)
Sárga lap#!# Ferenczi (16.), Zsidai (30.), Morozov (71.), Lázár (90.), illetve Babic (48.)
Kiállítva#!# Kovács O. (12.)