Akárcsak ősszel, most is bosszankodhattunk az MTK II. ellen

Sok helyzetet kihagytunk, így csak egy pontot szereztünk az MTK Budapest II. ellen, az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 25. fordulójában.

Két győzelemmel a hátunk mögött vártuk az MTK Budapest második csapata elleni mérkőzést, melyet szerettük volna tovább folytatni ezt a sorozatot. A találkozó első percei remek iramban teltek, hiszen mind a két csapat támadó felfogásban lépett pályára. Az irányítást sikerült gyorsan megszereznünk, ami kisebb helyzetekben is megmutatkozott, de annyira szervezetten, mélyen védekeztek a vendégek, hogy egy-egy átlövés okozott csak nagyobb veszélyt a kapujukra. Viszont komoly helyzet nélkül is szinte egy szempillantás alatt véget ért az első játékrész.
A második félidőre változtatott Székely Tibor: Mayer Milán helyére érkezett Szederkényi Ádám, aki szinte azonnal ziccerbe került, de nem tudta elgurítani a labdát Balázs József lábai között. A következő lehetőség bár a fővárosiak előtt adódott, viszont Horváth Fábián nagy bravúrt bemutatva, lábbal védte Hegedűs Tamás lapos lövését. Ebből gyorsan megiramodtunk, a bal szélen Babinszky Bence tört be a tizenhatoson belülre, majd centerezett, ahol Hampuk Ádám öt méterről lőtt a kapu bal oldalába (1–0). A folytatásban is érvényesült az akaratunk a pályán, viszont nem tudtuk lezárni a mérkőzést, hiába alakítunk ki erre több lehetőséget is. Ezt a fővárosiak a hajrába lépve kihasználták, ugyanis egy védelmi megingásból Herczeg Botond kapott egy remek kiugratást, majd pontosan lőtt a jobb alsóba (1–1). Az utolsó tíz percben hiába tettünk meg mindent a győzelemért, vagy kétszer is gólvonalról tudtak menteni a vendégek, így csak egy pontot szereztünk az MTK II. ellen, akárcsak ősszel, amikor szintén akadt okunk a bosszankodásra.

Székely Tibor: – Szeretném hangsúlyozni azt, amit már többször is elmondtam, még nem vagyunk kész csapat, de azon dolgozunk, hogy az legyünk, de ehhez idő kell. Sokat fejlődtünk, sokat léptünk előre, természetesen, hogy egy ilyen sorozatban elfáradunk és hibákat vétünk. Most ez abban mutatkozott meg, hogy hiányoztak az utolsó passzok. Van hiányérzetem, mert nem nyertük meg a mérkőzést, de abban az útba, amin jártunk, ez bele kell, hogy férjen. A jó iramú mérkőzést tudtunk játszani, egy jó csapat ellen, amely láthatóan készült ránk, emiatt egy kicsit változtattunk a játékunkon. Gyorsítottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, a jövőben azon leszünk, hogy ezekkel a lehetőségekkel lezárjuk a mérkőzést.

Kanta József: – Igazságos eredmény született. Az első félidőben a védekezéssel elégedett voltam, viszont a támadójátékkal nem. Nem tudtunk kibontakozni és lehetőségeket kialakítani, pedig volt pár olyan szituáció, melyeket jobban kijátszva eljuthattunk volna helyzetig. A második félidőben mutatott játékunk már tetszett. Érdekes volt, hogy kihagytunk egy ziccert, majd a kontrából gólt kaptunk. Ezt követően kezdtünk el úgy futballozni, ahogy azt addig is elvártam volna. Domináltunk, egyenlítettünk, majd az utolsó negyed órára egy igen élvezetes mérkőzés alakult ki, melyet mind a két csapat meg akart nyerni. A Kaposvárnak bár több nagy helyzete volt, de összességében rászolgáltunk az egy pontra, ami egy hatalmas eredmény a fiatal csapatunk számára, hiszen egy erős ellenfél otthonában szereztük.

Kaposvári Rákóczi FC–MTK Budapest II. 1–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 340 néző. V.: Maml Z. (Keszthelyi T., Blum D.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi D. – Ekker, Horváth B., Pintér M. (Bíró D., a 85. percben), Mayer M. (Szederkényi, a szünetben), Pusztai – Hampuk, Babinszky (N. Mazzonetto, a 92. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
MTK Budapest II.: Balázs J. – Molnár K., Béres, Csányi, Kwadwo – Antal D., Hegedűs T. (Stumpf, a 61. percben) – Anokye, Herczeg, Földi – Ebot (Kenesei, a 61. percben). Vezetőedző: Kanta József.
Gólszerzők: Hampuk (az 55. percben), illetve Herczeg (a 79. percben).

Az MTK II. ellen is megtartanánk a lendületünket

Vasárnap 17 órakor az MTK Budapest második csapatát fogadjuk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 25. fordulójában.

A Ferencvárosi TC II., illetve a Bonyhád-Majos elleni sikereket meglovagolva a soron következő, MTK Budapest II. elleni találkozónkon is megtartanánk a győztes lendületet.
– Úgy gondolom, egész tavasszal lendületben vagyunk, bár volt egy pici hullámvölgyünk, de gyorsan egyenesbe jöttünk – mondta Hampuk Ádám, csapatunk támadója. – Remélem, hogy a győzelmi szériánkat minél tovább tudjuk tolni. Bízom abban, hogy az MTK ellen egy jó mérkőzést láthat a közönségünk, hiszen egy olyan ellenféllel találkozunk, amely hozzánk hasonlóan támadófutballt játszik.
Egy újabb győzelemmel nagy lépést tehetnénk a harmadik hely felé, hiszen a közvetlenül előttünk álló FC Dunaföldvár a jelenleg a dobogó alsó fokán álló FC Nagykanizsáét fogadja.
– Bár néha nézegetjük a tabellát, de csak saját magunkkal foglalkozunk – mondta Hampuk Ádám. – Úgy gondolom, ha hozzuk a mérkőzéseinket, odaérhetünk a dobogóra.

Ellenfél-lesen: MTK II.

Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal az MTK Budapest második csapata van a célkeresztben.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 25. fordulójában az MTK Budapest második együttese érkezik Kaposvárra. A vasárnap 17.00 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a fővárosi együttessel. Az MTK kisebb nagyobb megszakításokkal az 1910-es évek óta szerepeltet második csapatot, amely a kezdetekben a budapesti bajnokságokban játszott, de a kétezres évek elején az NB II.-ben is futballoztak a fővárosi kék-fehérek tartalékai. A 2015/2016-os idénytől újra neveztek a harmadosztályba, s azóta is itt szerepelnek.

Jelen
Az MTK második csapata 24 fordulót követően a hetedik helyen áll, kereken harminc pontot gyűjtve. A Kanta József által irányított csapat eddig hét alkalommal nyert, kilencszer szerzett egy pontot, míg nyolcszor hagyta el vesztesen a pályát. Az elmúlt négy fordulóban nem tudtak nyerni a kék-fehérek, akik előbb a Fehérvár második csapatával játszottak gólnélküli döntetlent, majd három-nullára kikaptak a listavezető Iváncsától, ezt követően pedig előbb a sereghajtó Dunaújváros otthonában értek el egy-egy, majd a szintén kiesés ellen küzdő Moháccsal szemben egy nulla-nullás döntetlent.

Közös múlt
Az MTK második csapatával eddig csak egy bajnoki mérkőzést játszottunk, méghozzá ebben az idényben. A fővárosi találkozón bár sokáig vezettünk, de csak egy ponttal tértünk haza.

Szurkolói információk az MTK II. elleni meccsre

Együttesünk az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 25. fordulójában az MTK Budapest II. csapatát látja vendégül. A vasárnap 17.00 órakor kezdődő összecsapás előtt néhány hasznos információval szeretnénk segíteni szurkolóinkat.

A vasárnapi bajnoki mérkőzésre csak a helyszínen, a Rákóczi-stadion jegypénztáraiban nyílik jegyvásárlási lehetőség, kizárólag készpénzzel. A jegyvásárláshoz továbbra sem kell szurkolói kártya. A jegypénzárak a mérkőzés előtt egy órával nyitnak ki.

Jegyárak
Nagylelátó: 700 Ft
Főépület: 1.000 Ft
Állószektor: ingyenes
Vendégszektor: 700 Ft
A 14 éven aluliak, illetve a 75 éven felüliek ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket.

Parkolás
Szurkolóink a nagylelátó mögötti parkolóban (A jelű parkoló), illetve a főépülettől pár méterre található parkolóban (B jelű parkoló) tudják hagyni az autóikat.

Büfé
Szurkolóink a főépületben, illetve a nagylelátó E szektorában várja büfé.

Közvetítés
A mérkőzést a Kapos TV élőben közvetíti a YouTube csatornáján. A közvetítés linkjét a Facebook oldalunkon tesszük majd közzé.

Meccs előtt
A találkozó előtt, 15 órai kezdettel a stadion médiatermében mutatja be és dedikálja Kiss Laci-Morzsák című könyvét Kiss László, csapatunk, a Vasas és a magyar válogatott korábbi kitűnő támadója.

Meccs után
A világhírű McDonald’s gyorsétteremlánc szeretettel és 20% kedvezménnyel várja szurkolóinkat az S Parkban található éttermében.
Szurkolóink a bérletük vagy a belépőjegyük felmutatásával, tetszőleges alkalommal, 2023. december 31-ig 20% kedvezményben részesülnek a számla végösszegéből, kizárólag az S Parkban található, nemrég átadott McDonald’s étteremben, helyben történő fogyasztás esetén. A kedvezmény a mobil applikációban található kuponokkal és más akciós ajánlatokkal nem vonható össze!
Ugyanezt a kedvezményt a vendégcsapat szurkolói is igénybe vehetik a mérkőzés napján a jegyük bemutatásával, szintén kizárólag az S Parkban, az Árpád utca 20. szám alatti McDonald’s étteremben.

KISSLACI-MORZSÁK: könyvbemutató és dedikálás

Vasárnap 15 órakor a Rákóczi Stadion médiatermében könyvbemutatót és dedikálást tart klubunk egykori labdarúgója, a harmincháromszoros válogatott játékos, Kiss László.

Korábban már írtunk róla, hogy megjelent a KissLaci-Morzsák című könyv, melyet Varga István írt a Rákóczi, a Vasas, a Montpellier egykori támadójának, Kiss László történeteiből. A letehetetlen olvasmány újabb kaposvári bemutatására vasárnap, az MTK Budapest második csapata elleni mérkőzést megelőzően 15 órakor kerül sor stadionunk médiatermében.
Az esemény során a könyv megvásárlására és dedikáltatására is lehetőség nyílik.

Fő támogatók








Médiapartnereink