A fővárosban találkozunk a Kisvárdával

Budapesten lép pályára együttesünk a szintén első osztályú Kisvárda Master Good ellen. A szerdán 17 órakor kezdődő találkozónak a Fővárosi Vízművek Sporttelepe ad majd otthont.

Az OTP Bank Liga NB I. előző kiírásban a kilencedik helyet megszerző Kisvárda Master Good ellen folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát csapatunk. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gárda új vezetőedzővel, Vasile Miriutával kezdte el a felkészülést az új idényre. Az előszezon során eddig négy edzőmérkőzést vívott a Kisvárda, vegyes mérleggel. Az ukrán második ligás FC Minaj, valamint a magyar másodosztályban szereplő Kisvárdát legyőzték, a szlovák másodosztályú FK Slavoj Trebisov ellen döntetlent értek el, míg az magyar első vonalban érdekelt Diósgyőrtől kikaptak a várdaiak. 

Együttesünk rutinos támadója, Rajczi Péter két szezont is eltöltött Kisvárdán, így jól ismeri az ottani körülményeket. 

– A kisvádai labdarúgást Révész Attila rakta össze – nyilatkozta Rajczi Péter. – Precízen, mindennek utána járva próbálja a legjobbat kihozni mindenből, ami példaértékű lehet a magyar labdarúgásban. Egy kárpátaljai akadémiával is van kapcsolatuk, ami remek merítési lehetőség nyújt a kisvárdai utánpótlásnak, hiszen a térségben a Debrecennek és a Nyíregyházának is van akadémiája, ami elszívó erővel hat. Az ottani magyarlakta terület fiataljai a mentálisuknak köszönhetően akár az NB I-be is bemutatkozhatnak majd a jövőben.

– Eddig remek, nemzetközi szinten is jónak számító csapatok ellen léptünk pályára a felkészülés során – tette hozzá Rajczi Péter. – A következő, Kisvárda elleni akár erőfelmérőnek is beillik majd, hiszen érezni fogjuk, hogy fizikálisan mennyire más az első osztály, mint az NB II., de messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le egy edzőmeccsből. 

Tömösvári marad, Vojnovic érkezik

Újabb rutinos labdarúgóval erősítette meg keretét együttesünk, hiszen Aljosa Vojnovic is Kaposváron folytatja pályafutását. További hír, hogy Tömösvári Bálint még egy évig biztosan marad, Herzsenyák Áron viszont távozik.

Aljosa Vojnovic a horvát NK Osijek együttesének saját nevelésű játékosa, aki a felnőtt csapatban is letette névjegyét. A védekező középpályás az eszéki klubon kívül több horvát, illetve osztrák gárdánál is megfordult, mielőtt Magyarországra igazolt volna. A jelenleg 33 éves játékos az előző évadban a ZTE csapatával kötött egy évre szóló szerződést, melyet nem hosszabbított meg. A labdarúgó húzóembernek számított a zalai csapatánál, hiszen az őszi szezonban hét mérkőzésen lépett pályára, melyen két gól szerzett, azonban egy rossz mozdulatot követően keresztszalag-szakadást szenvedett, pont együttesünk ellen vívott mérkőzésen, így a szezon hátralévő részében már nem lépett pályára. A horvát, de magyar felmenőkkel is rendelkező labdarúgó az utánpótlás válogatottban 14 alkalommal szerepelt.

Nagy lehetőséget kaptam azzal, hogy az NB I-ben szerepelhetek – nyilatkozta Aljosa Vojnovic. – Bízom benne, hogy sérülésmentes szezonom lesz. Motivált vagyok, remek felkészülési időszakban vagyunk, keményen edzünk, a szakmai stáb megpróbálja kihozni belőlünk a legjobbat.

További hír, hogy Tömösvári Bálint még egy évig az élvonalba jutott csapatunkat erősíti. A támadó továbbra is kölcsönben szerepel majd Kaposváron, hiszen a Budapest Honvéd labdarúgója. A 21 éves, magyar bajnok játékos az előző szezonban 28 bajnoki, illetve két Magyar Kupa mérkőzésen lépett pályára, melyeken háromszor volt eredményes. Herzsenyák Áron viszont nem tart együttesünkkel az élvonalba. A fiatal támadót az előző bajnoki évadban sérülés is hátráltatta, így kevés mérkőzésen tudott pályára lépni. A most 20 éves labdarúgó a 2017/2018-as szezonban még jobbára az U19-es csapatban szerepelt, de a harmadosztályú bajnokikon is lehetőséget kapott. Áronnak további sok sikert kívánunk a pályafutásához!

Nem esett gól

Gólnélküli döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen csapatunk a másodosztályú Soroksár SC ellen.

A szlovéniai edzőtáborba tartó Soroksár SC ellen vívta negyedik nyári felkészülési mérkőzését együttesünk. A találkozón a küzdelem dominált, a játékosok a felkészülési időszaknak megfelelően kicsit fáradtan mozogtak, a kapuk pedig kevésbé forogtak veszélybe. Waltner Róbert a második félidőre sort cserélt, akik ezúttal is éltek vele. Az élvonalra készülő csapatunk a szintén első osztályú Kisvárda ellen vívja következő edzőmeccsét jövő héten szerdán, Budapesten.

Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár SC 0–0
Kaposvár, Rákóczi-stadion.
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Vojnovic, Szakály A. – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Ádám M. II. félidő: Slakta – Tratnyek, Nagy J., Szabó A., Fodor M. – Andrej, Szakály A. – Borbély, Nagy K., Tömösvári – Orsós T. Vezetőedző: Disztl László. Edző: Waltner Róbert.
Soroksár: Varga – Gárdos, Takács, Huszák, Valencsik – Csernik, Misic – Korozmán, Kundrák, Pászka – Pál. A második félidőben pályára léptek: Molnár, Gyömbér, Derekas, Novák, Orosz, Lőrinczi, Leffler, Pócsik. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Kaposvári Rákóczi FC–Soroksár
2019. július 13.

Újra hazai pályán

Hazai környezetben vívja majd negyedik nyári előkészületi találkozóját csapatunk. Az ellenfél a Merkantil Bank Liga NB II-ben érdekelt Soroksár SC lesz.

Szombaton, 11 órakor hazai közönség előtt lép pályára az OTP Bank Liga NB I. küzdelmeire készülő együttesünk, amikor is Waltner Róbert tanítványaira a másodosztályú Soroksár SC vár majd. Az előző NB II-es szezon során a fővárosiak a hetedik helyen végeztek, míg csapatunk a másodikon zárt. A bajnokság őszi felében, idegenben három-nullás sikert aratott együttesünk Beliczky Gergő duplájának, illetve Zsiga Ervin találatának is köszönhetően. A tavaszi utolsó fordulóban Nagy Jánosnak sikerült kétszer is bevennie a Sori kapuját, míg Ádám Martin állította be a 3–1-es végeredményt. A mérkőzés nem csak a gólokról maradt emlékezetes, hiszen a találkozót követően vették át a bajnoki ezüstérmet a feljutást kivívó labdarúgóink.

A szombaton 11 órakor kezdődő mérkőzés lesz a Soroksár számára a második előkészületi találkozó, az elsőn a harmadosztályú Kozármislenyt verték Lipcsei Péter fiai.

Szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget

Vereséget szenvedett a horvát első osztályra készülő HNK Gorica otthonában csaptunk. A hazaiak az első félidőben döntötték el a mérkőzést.

Jó színvonalú mérkőzésen, erős ellenféltől kapott ki egy góllal együttesünk. A horvát első osztályú HNK Gorica az első félidőben Lukasz Zwoliński átlövésével szerzett vezetést, lengyel támadó gólja pedig eldöntötte a meccset.
Csapatunk a következő előkészületi mérkőzését szombaton 11 órakor vívja hazai környezetben a magyar másodosztályú Soroksár ellen.

HNK Gorica–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (1–0)
Gorica, 100 néző. V.: Meic.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs D., Hadaró –Szakály A., Vojnovic – Nagy R., Beliczky, Csiki – Ádám. Csereként pályára léptek: Slakta (kapus), Lakatos G., Tratnyek, Szabó A., Nagy T., Fodor M., Godzsajev-Telmán, Nagy J., Orsós T. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerző: Zwoliński (29. p.).

Fő támogatók

Támogatók

Accanto

H&D


Médiapartnereink