Dél-Koreai csapattal is megmérkőzünk

Egy kisebb változás történt együttesünk menetrendjében, ugyanis az orosz másodosztályú Csertanovo helyett a dél-koreai K League 2-ben szereplő Daejeon Citizen FC ellen lép pályára csapatunk az edzőtábor során.

Csapatunk szerencsésen megérkezett Törökoroszágba, ahol az edzések mellett három edzőmérkőzést vív majd. Hétfőn a szerb Mladost Lucani, szerdán az orosz CSZKA Moszkva U21, pénteken pedig a dél-koreai Daejeon Citizen FC ellen. Mindhárom találkozót, helyi idő szerint 15 órakor rendezik.

Irány Törökország

A Merkantil Bank Liga NB II. harmadik helyén telelő együttesünk pénteken utazik Törökországba, ahol három edzőmérkőzést vív majd.

Együttesünk pénteken előbb Budapestre, majd onnét isztambuli átszállással utazik Antalyába, ahol remek körülmények között folytathatja a téli felkészülést. Játékosaink és a szakmai stáb egy hetet tölt majd Törökországban, a Grand Hotel Larában. Ezalatt az idő alatt háromszor is pályára lép csapatunk. Elsőként a szerb első osztályú Mladost Lucani, majd az orosz másodosztályú Csertanovo, végül pedig a CSZKA Moszkva U21-es gárdája ellen.
A szerdai, BFC Siófok elleni edzőmérkőzésen Bíró Dominik és Pogacsics Krisztián is megsérült, így ők nem tartottak a többiekkel Törökországba. A csapat január 26-án tér vissza Magyarországra, majd február másodikán újra útra kel, hiszen egy nappal később már Mosonmagyaróváron szólítják pályára játékosainkat a Merkantil Bank Liga NB II. első tavaszi fordulójában.

MK: elkészült a pontos menetrend

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének pontos menetrendjét. Együttesünk a tatabányai Grosics Gyula Stadionban kezdi a párharcot, majd egy hét múlva, hazai pályán fogadja a szintén másodosztályú Budaörs csapatát. A mérkőzések tétje a legjobb nyolcba kerülés.

MAGYAR KUPA NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
2019. február 19., kedd:
18.30: Ajka (NB III)–DVSC (Tv: M4 Sport)
2019. február 20., szerda:
14.00: Soroksár (NB II)–Andráshida (NB III)
14.00: Budaörs (NB II)–Kaposvári Rákóczi FC (NB II)
14.00: Duna Aszfalt Tiszakécske (NB II)–Budapest Honvéd
14.00: Taksony (NB III)–Mol Vidi FC
15.00: Puskás Akadémia–Paks
17.00: Mezőkövesd–Haladás
18.00: Ferencváros–Kisvárda (Tv: M4 Sport)

VISSZAVÁGÓK
2019. február 26., kedd:
20.00: Kisvárda–Ferencváros
20.00: Haladás–Mezőkövesd
20.00: Paks–Puskás Akadémia
2019. február 27., szerda:
13.00: Andráshida (NB III)–Soroksár (NB II)
17.00: DVSC–Ajka (NB III)
18.00: Budapest Honvéd–Duna Aszfalt Tiszakécske (NB II)
18.00: Mol Vidi FC–Taksony (NB III)
19.00: Kaposvári Rákóczi FC (NB II)–Budaörs (NB II)

A február 26-i meccsek közül egyet közvetít a televízió az első mérkőzések eredményétől függően. A többi mérkőzés kezdési időpontját korábbra lehet hozni.
A február 27-i meccsek közül egyet közvetít a televízió az első mérkőzések eredményétől függően. A kiválasztott találkozó kezdési időpontja 20.00 óra lesz. Az Andráshida–Soroksár összecsapás biztosan nem kerül képernyőre, mert a házigazda stadionjában nincs villanyvilágítás.

Döntetlennel kezdtük az évet

A BFC Siófok ellen vívta első idei felkészülési mérkőzését csapatunk. A kétszer hatvan perces találkozó végül döntetlennel zárult.

Jobban kezdte a mérkőzést csapatunk, hiszen az első negyed órán belül kétszer is fejjel veszélyesztettünk, de Szabó Alex és Ádám Martin próbálkozása is a kapu felett hagyta el a játékteret. Az első félidő felénél rossz helyen adta el a labdát csapatunk, s Elek Bence azonnal indította Zamostny Balázst, aki góllal zárta az akciót. A következő percekben kis híján egyenlített együttesünk, de Ádám Martin lövését védte Tajti Norbert, akárcsak Zsiga Ervin fejesét. Utóbbi lehetőség után Beliczky Gergő elé került a labda, aki két méterről célt tévesztett. A szünetig több helyzetet is kidolgozott együttesünk, de nem tudtunk túljárni Tajti Norbert kapus eszén.
A második félidőre mindkét csapat teljesen kicserélődött, jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget mindkét oldalon. Csapatunk Tömösvári Bálint révén több nagy helyzetet is kihagyott, de ezen felül is akadtak lehetőségeink. A legnagyobb Nagy Richárd előtt, aki a saját térfeléről megindulva vezette rá Molnár Péter kapusra a labdát, de csak kapufáig jutott. Az utolsó percekben azonban góllá értett csapatunk fölénye és Nagy János átemelésével egyenlítettünk.
A mérkőzés egészében érződött, hogy az elmúlt napokban nagy terhelést kaptak játékosaink, akiken látszódott a fáradtság, de ennek ellenére sem játszottak rosszul.

Waltner Róbert: Többet kaptam vissza a csapattól, mint vártam, hiszen az edzőmérkőzést megelőző napon két nagyon kemény edzésen vettek részt a fiúk. Ennek ellenére mindkét félidei csapat maximálisan kihajtotta magát. Rendre nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Az eredmény nem tükrözi a játék képét, mert rengeteg helyzetet kihagytunk. Jó iramú mérkőzés volt, ebből tovább tudunk majd lépni, ha frissek lesznek a játékosok. Ádám Martin leigazolásával véglegesség vált a keret. Örülök, hogy hozzánk igazol, tetszett a Siófok ellen nyújtott játéka.

Mihalecz István: A terhelésen volt a hangsúly, ezért is játszottunk kétszer hatvan percet. Ami pozitívum, hogy a Rákóczi-stadionban volt a mérkőzés, mivel eddig csak műfűvön tudtunk készülni. Nem volt friss a csapat, de az első félidő első negyven perce tetszett. Több helyzetet alakítottunk ki, mint az előző edzőmérkőzésen. Nyilván vannak még hibák, főleg a védekezésben, az eladott labdák után le tudott kontrázni minket az ellenfél. A második félidőben a fiatalok kaptak lehetőséget. Az első harminc percben a kombinatív játékunk megfelelő volt, utána fejben szétestünk, ez a fáradtságnak tudható be.

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 1–1 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 100 néző. V.: Bana G.
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics (Slakta, 30.p.) – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Hegedűs D., Szakály A., – Zsiga, Beliczky, Bíró D. – Ádám M. II. félidő: Slakta – Nagy J., Tratnyek, Lakatos G., Fodor M. – Horváth F., Godzsajev-Telmán – Nagy R., Nagy K., Tömösvári – Borbély Á. (Herzsenyák, 93. p.) Vezetőedző: Waltner Róbert.
BFC Siófok I. félidő: Tajti N. – Kiss B., Fehér Zs., Gál M., Lorentz, Fodor Á. – Magasföldi, Horváth A., Medgyes Z. – Zamostny, Elek B. II. félidő: Molnár P. – Lapos M., Csibra, Lencsés, Sütő – Takács M., Csilus T. – Török D., Tóth M., György N. – Balogh B. Vezetőedző: Mihalecz István.
Gólszerzők: Nagy J. (116. p.), illetve Zamostny (28. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 1-1
Felkészülési mérkőzés 2019. január 16.

A stadionban fogadjuk a Siófokot

A Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő BFC Siófok ellen vívja idei első előkészületi mérkőzését csapatunk szerdán 13 órakor, a Rákóczi-stadionban.

A megyei rivális, szintén a másodosztályban érdekelt BFC Siófok ellen játssza idei első felkészülési mérkőzését csapatunk. Nem ismeretlen ellenfél együttesünk számára Mihalecz István gárdája, hiszen az NB II-es bajnoki mellett (melyet hazai pályán Rajczi Péter találatával nyertünk meg) a tavalyi évben két edzőmérkőzést is vívtunk ellenük.
A találkozóra – melyre ingyenes lesz a belépés – a jó időjárási körülmények miatt a Rákóczi-stadionban kerül majd sor. Az edzőmérkőzésen már csapatunk új igazolása, Ádám Martin is pályára léphet.

Fő támogatókTámogatók

Médiapartnereink