Vácon is pontot szerzett csapatunk

Az első félidőben mindkét fél előtt adódtak kisebb lehetőségek, de nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, jobbára a küzdelem dominált. Nagy Richárd lövését könnyedén fogta Halasi Péter, míg Belicky Gergő kapáslövése levágódott az egyik hazai védőről. A másik oldalon csak Zsolnai Richárd fejese talált kaput, de nem okozott gondot Pogacsics Krisztiánnak.
A második félidő elején Pogacsics Krisztián mutatott be nagy védést Dlusztus András fejesét követően, míg a másik oldalon Nagy Richárd lövését fogta Halasi Péter. Egy óra elteltével az aktívan futballozó, korábban Vácon is játszó Nagy Richárd esett el a büntetőterületen belül, a labda Bíró Dominik elé került, aki kevéssel mellé lőtt, de a tizenegyes elmaradt. Ezt követően ismét Nagy Richárd veszélyeztetett: szabadrúgása az egyik váci sorfalba álló kaposvári játékoson megpattant és a lécen csattant, majd Beliczky Gergő ismétlését Halasi Péter bravúrral, lábbal hárította. A hajrára teljesen átvette a mérkőzés irányítását együttesünk.

Waltner Róbert: A második félidei hozzáállásunk és játékunk révén megérdemeltük volna a győzelmet, de a váci kapus, Halasi Péter megakadályozott ebben minket. A Vác fegyelmezett, szervezett csapat, kellemetlen ellenfél, így hosszú távon lehetséges, hogy ez az iksz még nagyon értékes lesz.

Zoran Szpisljak: Hat meccs óta veretlenek vagyunk, a csapat megmutatta, hogy helyt tud állni egy olyan ellenfél ellen, amelynek játékosai összesen ezerhatvankilenc NB I-es meccset játszottak. Emellett néhány lehetőséget is ki tudtunk alakítani, és megmutattuk, hogy ha nyílt játékkal próbálnak ellenünk futballozni, annak is megtaláljuk az ellenszerét. Mindebből sok önbizalmat tudunk meríteni.

Vác FC–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Vác, 400 néző. V.: Nazsa (Szilágyi N., Baghy).
Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Földi – Szekszárdi, Tóth G. – Kákonyi, Zsolnai, Varga Sz. (Csillag, 72. p.) – Murai. Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró – Szakály A. (Andorka, 77. p.), Nagy K. (Zsiga, 62. p.) – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Tömösvári (Horváth F., a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Sárga lap: Földi M. (31. p.), Dlusztus (66. p.), Szekszárdi (84. p.), illetve Hadaró (17. p.), Nagy R. (43. p.).

Fegyelmezett játékkal nyernénk Vácon

Vácon lép pályára csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 17. fordulójában. A vasárnap 13 óra 30 perckor kezdődő találkozót Nazsa Tamás vezeti majd, míg segítői Szilágyi Norbert és Baghy Csaba lesznek.

Ismét nehéz mérkőzés vár együttesünkre, amely vasárnap Vácra látogat. A Duna-partiak több mint két évig játszották a hazai mérkőzéseiket albérletben, s csak nemrég költözhettek vissza a felújított stadionjukba. Zoran Spisljak tanítványai öt mérkőzés óta veretlenek, igaz ebből csak az utolsó, Nyíregyháza ellenit tudták megnyerni. Az eddigi tizenhat bajnokijuk során nyolc alkalommal játszottak döntetlent, emellett pedig négyszer hagyták el győztesen a pályát. Az így megszerzett húsz pontjukkal pedig a tabella tizenkettedik helyén állnak.
Együttesünk az előző fordulóban aratott sikerével újra visszatért a győzelem útjára, s továbbra is a negyedik pozíciót foglalja el, csupán négy ponttal lemaradva az éllovas Gyirmót FC Győr mögött, így egy győzelemmel akár felléphet csapatunk a dobogóra. Nem lesz azonban könnyű mérkőzés, hiszen együttesünk számára a váci lesz az ötödik találkozó két héten belül.
– Nem könnyű a helyzetünk, hiszen még mindig sok a sérültünk – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Az előző mérkőzésen a csapat megmutatta az igazi arcát, ennek meg is lett az eredménye. Fegyelmezetten, egymást kisegítve játszottak a fiúk. Jó volt ezt látni, főleg egy fiaskó után, hiszen egyből talpra tudtunk állni és nem kerültünk bele egy gödörbe. Örülnék annak, ha egy fegyelmezett játékkal győzni tudnánk, mert utoljára a ZTE ellen sikerült nyernünk idegenben, ami elég régen volt.

A Vác FC az alábbi információkat közölte a mérkőzéssel kapcsolatban:

A mérkőzés napján 12.30-kor lesz kapunyitás, ezt követően a hazai szurkolók a Stadion utcai főbejáraton, a vendég szimpatizánsok a Ligetből a Hétkápolna felől található külön bejáraton érkezhetnek meg a létesítménybe. A belépés előtt fokozott ruházati és csomagátvizsgáláson esnek át a találkozóra kilátogatók.

Jegyinformációk:
A hazai szurkolók a helyszíni hazai jegypénztárban vásárolhatják meg jegyeiket. (Stadion utcai bejárat)
A Vác FC hazai jegypénztára a mérkőzés napján 1 órával (12:30) a mérkőzés előtt nyit ki.
A mérkőzésre a jegy egységesen 1000 Ft-ba kerül, 14 éven aluliak a mérkőzést ingyen tekinthetik meg (A 14 éven aluliaknak a diákigazolványt kell felmutatniuk)
A jegyvásárláshoz személyi igazolvány (fényképes igazolvány) felmutatása szükséges!

A bajnokira az általános MLSZ előírások vonatkoznak, a sportcentrumba belépők nem állhatnak tudatmódosító szerek hatása alatt. A rendezvényre többek között nem hozhatnak be magukkal üveg illetve műanyag palackot, nagyméretű esernyőt, hajlakkot, valamint olyan tárgyat, amely a sportrendezvény megtartását, továbbá mások személyi- és vagyonbiztonságát veszélyezteti.

Küzdelmes mérkőzésen szereztünk három pontot

A Balmazújváros ellen szerezte meg nyolcadik sikerét csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II. 16. fordulójában. Együttesünk Nagy Krisztián góljával tartotta otthon a három pontot.

Jobban kezdte a mérkőzést csapatunk: a találkozó elején Nagy Richárd lövése már jelezte, hogy a három pont megszerzése a cél. A folytatásban lényegesen többet birtokolta a labdát együttesünk, s több helyzetet is kialakított. A legnagyobb ezek közül Hadaró Valentin előtt adódott, aki Beliczky Gergőtől kapott remek átadást, lövése azonban elkerülte a kaput.
A szünetben kettőt is cserélt Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője, sajnos Hadaró Valentint kényszerűségből kellett lehoznia a pályáról. A második játékrészben sem változott a mérkőzés képe, együttesünk továbbra is támadásban maradt, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a vezetést is megszerezte: Nagy Richárd volt részen, aki pontosan ívelt Nagy Krisztián elé, aki kapásból lőtt a jobb felsőbe. A vezető gól után nyílttá vált a találkozó, Pogacsics Krisztiánnak három nagy védést is be kellett mutatni a pontszerzéshez, míg a másik oldalon Nagy Richárd emelése után nőtt majdnem kettőre csapatunk előnye, de a kapufa megmentette a vendégeket.
A mérkőzés összképét tekintve együttesünk megérdemelt sikert aratott, egy igen küzdelmes mérkőzésen.

Waltner Róbert: Csapatmunka volt, csupa nagybetűvel. Ezt is kértem a fiúktól, hiszen az előző fordulóban volt egy kisiklásunk, bár tizenöt veretlen mérkőzés után belefér egy ilyen. Ezúttal viszont a csapat megmutatta az igaz arcát. Ki kell emelnem Pogacsics Krisztián teljesítményt, két óriási bravúrt mutatott be, az ő teljesítménye is kellett a győzelemhez. Jó meccs volt, egy nehéz ellenfél ellen. Tíz emberrel védekeztek, így félidőben belenyúltam a mérkőzésbe, de sajnos Hadaró Valentint is le kellett hozni a pályáról, mivel rosszul lett Köszönöm a szurkolótáborunknak a segítséget, sokat jelent a buzdításuk, ők is hozzájárultak a sikerhez.

Bekő Balázs: Elégedett vagyok a csapat játékával. Egy jó meccset játszottunk, amelyen két földöntúli kapusbravúr akadályozott meg minket abban, hogy pontot tudjunk szerezni.

Kaposvári Rákóczi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–0 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Pintér Cs. (Huszár B., Király Zs.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Fodor M., Hadaró (Nagy J., a szünetben) – Szakály A., Nagy K. (Andorka, 84. p.) – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Tömösvári (Horváth F., a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Verpecz – Ternován, Jagodics, Papucsek, Bora, Farkas N. – Kamarás (Kóródi, 53. p.), Szabó B., Patvaros, Erdei – Biró Á. (Szalai A., 64. p.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerző: Nagy K. (69. p.).
Sárga lap: Hadaró (16. p.), Ur (51. p.), Szakály A. (74. p.), Nagy R. (90. p.), illetve Biró Á. (36. p.), Jagodics (58. p.).

Kaposvári Rákóczi FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
2018. november 7.

Visszatérnénk a győzelem útjára

Újabb hazai bajnoki vár együttesünkre, hiszen a Merkantil Bank Liga NB II. 16. fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát fogadjuk. A szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzést Pintér Csaba vezeti majd, míg segítő Huszár Balázs és Király Zsolt lesznek.

Az előző fordulóban csapatunk elszenvedte első idegenbeli vereségét, amivel megszakadt a második forduló óta tartó veretlenségi szériája. A kesergésre azonban nincs sok idő, hiszen szerdán 19 órától már újabb bajnoki találkozó vár labdarúgóinkra. Az ellenfél az előző szezonban még az első osztályban küzdő Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese lesz, amely jelenleg a tabella 13. helyén áll. A balmazújvárosiak kerete szinte teljesen kicserélődött az NB I-ből való kiesés után, többek között távozott a csapattól Zsiga Ervin és Pogacsics Krisztián is, akik jelenleg együttesünket erősítik. Igaz, előbbi labdarúgó eltiltása miatt még ezen a mérkőzésen sem léphet pályára. Emellett nem olyan rég edzőváltáson is átesett a csapat, hiszen Horváth Ferenc elfogadta az élvonalban szereplő Szombathelyi Haladás vezetőedzői posztját. Helyét Bekő Balázs vette át a kispadon, akivel vasárnap a Nyíregyháza Spartacus ellen szerezte meg első győzelmét a Balmazújváros.
– Feltérképeztünk az ellenfelet, egy jó csapat, amely az előző évben még az NB I.-ben szerepelt – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője. – Az utolsó fordulóban nyertek, látszott rajtuk, hogy igen szervezetten futballoznak. Bekő Balázs egy jó edző, több éves első- és másodosztályú tapasztalattal. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy hazai pályán megszerezzük a három pontot.
Együttesünket ismét egy nehéz és megterhelő sorozatban van, hiszen vasárnap-szerda ritmusban lép pályára.
– Nem egyszerű ez a terhelés a játékosok számára, de ezzel minden csapatnak meg kell küzdenie – tette hozzá Waltner Róbert. – Nekünk annyival nehezebb dolgunk van, hogy a kezdőcsapatból négy játékos is hiányzik. Ez az előző meccsen is így volt. Akkor sajnos kikaptunk, de a vereségből is tanulnia kell a játékosoknak. Elmondtam nekik, hogy mik voltak a problémák, melyeken változtatniuk kell, hogy újra sikeresek legyünk.

Először kaptunk ki idegenben

A Duna Aszfalt Tiszakécske ellen szenvedte el első idegenbeli vereségét csapatunk a Merkantil Bank Liga NB II-ben. A Tisza-partiak korán vezetést szereztek, amely után Szakály Attila találatával még egyenlíteni tudott együttesünk, de Batizi-Pócsi Balázs góljára már nem érkezett válasz.

Az első negyed órán belül több helyzetet is kidolgoztak a tiszakécskeiek, s a kilencedik percben Kocsis Gábor fejesével a vezetést is megszerezték. A folytatásban kezdte átvenni a mérkőzés irányítását csapatunk, majd Szakály Attila távoli bombájával jött az egyenlítés.
A második félidőben kiegyenlített játék zajlott, azonban Batizi-Pócsi Balázs közeli találatával újra a tiszakécskeiek szereztek vezetést, melyre már nem érkezett válasz, pedig a lefújásig nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját csapatunk.
A Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában így elszenvedte első idegenbeli vereségét együttesünk, s a remek, tizenhárom mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk is megszakadt.

Waltner Róbert: Nem azt a játékot nyújtottuk, mint az elmúlt hetekben. Ezzel a mérkőzéssel egy tizenöt meccses veretlenségi sorozatot zártunk le. Szerdán már újra bajnokit játszunk, így reméljük, nem kell sokági várni arra, hogy kijavítsuk ezt a fiaskót. Hiányzott az a tűz a csapatból, ami eddig jellemezte. A helyzeteink ezúttal is megvoltak, hiszen 1–1 után kettő, a második félidő első percében pedig egy óriási lehetőség maradt ki. Az ellenfél pedig talált egy gólt, amivel megnyerte a mérkőzést. A mutatott játék és a felfogás miatt vagyok mérges, nem a vereség miatt, de nyilván utóbbi sem esik jól. Az első fordulóban éreztük utoljára ennek az ízét. Bár mindig fájó a vereség, de bármikor aláírnék még egy ilyen sorozatot. A vereséget is a magunk javára kell fordítanunk. A hibákat ki fogjuk elemezni, hogy szerdán ismét az a Rákóczi lépjen pályára, amely ideig sokszor megörvendeztette a szurkolóit.

Szabó István László: A fiúk az első tizenöt-húsz percben meg tudták azt valósítani, amit kértem tőlük, ekkor próbáltunk előnyhöz jutni és ez sikerült is. Élvezetes, szórakoztató mérkőzés volt, örülök, hogy mi jöttünk ki belőle győztesként.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)
Tiszakécske, 600 néző. V.: Szilágyi S. (Csatári, Kormányos II.).
Tiszakécske VSE: Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Ludánszki, Sváb – Mihály (Puskás Z., 59. p.), Kocsis G., Horváth A., Tölgyesi (Köböl, 84. p.), Károly (Oláh M., 90. p.) – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István László.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy K., a szünetben), Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Beliczky (Kollega K., 75. p.), Bíró D. – Tömösvári (Csernák, 71. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Kocsis G. (9. p.), Batizi-Pócsi (67. p.) illetve Szakály A. (27. p.).
Sárga lap: Horváth A. (80. p.), Mihály D. (35. p.), Ludánszki (89. p.), illetve Bíró D. (18. p.), Szakály A. (50. p.), Nagy K. (75. p.), Kollega K. (89. p.), Nagy R. (89. p.).

Fő támogatókTámogatók

Médiapartnereink