Háromgólos sikert aratott a Tarr Andráshida SC ellen csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

 

Az előző fordulóban elszenvedett kellemetlen vereséget követően a bajnokság egyik legrosszabb formáját mutató, s a legtöbb gólját kapó Tarr Andráshida SC otthonában nyílt javítási lehetőség együttesünk számára. Az első perecektől próbálta ráerőltetni akaratát az ellenfélre együttesünk, amely ezúttal is jól kezdte az összecsapást. Tíz perc elteltével több ígéretes lehetőség is kialakult az andráshidai kapu előtt, majd a huszadik percben igazi tűzijáték, de sem Ekker Milán, sem Orsós Tamás nem tudott túljárni Kiss Bence eszén. Pár perc elteltével pedig újra a kapus örülhetett, amikor újra Ekker Milán helyzeténél őrizte meg a nulla-nullát. A hajrában viszont már nem rajta múlt. hogy nem szerezte meg a vezetést csapatunk, hiszen Pintér Norbert került ziccerbe, de mellé gurított.

A második félidőben együttesünk szinte azonnal megszerezte a várva vár vezetést: Grabarics Máté beadására Pintér Norbert érkezett, s könnyedén fejelt a kapuba. A következő percekben akár meg is duplázhatta volna a vezetést csapatunk, de Kondor Kristóf és Stefan Vladul lövését is védte Kiss Bence. Közel egy órányi játék után viszont jött az újabb gól: Pintér Norbert lövését még védte Kiss Bence, a kipattanóra Harsányi Dániel ért oda elsőként, akik öt méterről passzolt a hálóba, majd nem sokkal később eldőlt a három pont sorsa miután a Kondor Kristóf visszahúzásáért megítélt büntetőt Pintér Norbert értékesítette.

A folytatásban akár sokkal tovább nőhetett volna a különbség, azonban több nagy lehetőség is kimaradt, de a csapatunk így is magabiztosan szerezte meg a három pontot.

 

Nagy Tamás: – Megoldottuk a kötelező feladatot. A győzelem mindig értékes, bárki is legyen az ellenfél. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de sokszor pontatlanok voltunk a végjátékban, főleg az első félidőben. Összességében nem vagyok elégedetlen, de úgy érzem, hogy a csapat vesztett az erényéből az őszhöz képest. Minőségben előre léptünk, de az agilitás hiányzik, sokszor öncélúak a játékosok.

 

Tarr Andráshida SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–0)

Andráshida, 100 néző. V.: Horváth P. (Szalai D., Sáfárik).

Tarr Andráshida SC: Kiss B. – Pataky, Dömötörfy, Czafit (Sipos R., a 69. percben), Karóczkai – Ábrahám – Novák (Fekete F., a 88. percben), Németh R., Czotter (Szekeres, a 84. percben), Szabó M. – Szinay. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Lakatos G., Gál, Harsányi (Czuczi, a 88. percben) – Borbély Á., Kálmán Sz. (Böndi, a szünetben), Grabarics, Orsós T. (Kondor, a szünetben) – Pintér N., Vladul (Jancsó B., a 73. percben), Ekker (Zólyomi, a 82. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Pintér N. (a 47. és a 69. percben – a másodikat 11-esből), Harsányi (az 59. percben).

Sárga lap: Ábrahám (az 53. percben), Karóczkai (az 55. percben), Kiss B., (a 67. percben), Sipos R. (a 73. percben), Dömötörfy (a 85. percben), illetve Kálmán Sz. (a 42. percben), Borbély Á. (az 56. percben), Harsányi (a 70. percben).