A Merkantil Bank Liga nyitófordulójában egygólos vereséget szenvedett csapatunk a Nyíregyháza Spartacus FC ellen. A két vezetőedző így értékelte a látottakat:

 

Waltner Róbert, Kaposvári Rákóczi FC – Jobban játszottunk, mint a Nyíregyháza. Az első félidőben végig fölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát, de helyzeteket nem igen tudtunk kialakítani. Próbáltuk járatni a labdát a betömörülő ellenféllel szemben, de nehéz volt őket feltörni. A második játékrészben egy begyakorolt figura után tizenegyeshez jutottunk. Ami ezután következett az bosszantó, hiszen a mérkőzést megelőző napon többször is megnéztünk egy büntetőt, amelyet a Debrecen lőtt a Nyíregyházának egy edzőmeccsen. Kiemeltem a kapus mozgását, hogy nem mozdul el a büntetőnél, így, ha középre megy a labda, akkor valószínű, hogy védeni fog. Ennek ellenére kihagytuk a tizenegyest, így nyílt maradt a meccs. A Nyíregyháza egy veszélyes kontra után megszerezte a vezetést, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket. Sok pozitívum volt a mérkőzésben, az egyik, hogy Szabó Bálint bátran és jó játszott.

 

Gálhidi György, Nyíregyháza Spartacus FC – Két részre bontanám a mérkőzést, mivel az első félidőben egyenlő volt a nullával a játékunk. Az elképzeléseket nem sikerült megvalósítani, védekezésben és támadásban nem voltunk a helyzet urai, így szerencsénk volt, hogy kapott gól nélkül úsztuk meg ezt a játékrészt. A második első percében összehoztunk egy tizenegyest, melyet Fadgyas Tamás kivédett. Ez sorsdöntőnek bizonyult, hiszen átszakad egy gát, a béklyók leszakadtak a lábakról, elkezdtünk veszélyes futballozni, hiszen a gólon kívül is volt három nagy lehetőségünk.