A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában lép pályára csapatunk vasárnap 13 órakor az NB III. Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

 

Vasárnap lezárul az első kör: azaz csapatunk minden ellenféllel szemben megméreti magát a harmadosztály Nyugati csoportjában. A Gárdony elleni mérkőzés több szempontból is különleges lesz. Egyrészről a két csapat még nem találkozott egymással bajnoki keretek között, másrészről pedig az augusztusi Magyar Kupa mérkőzéshez képest fel lehet mérni, hogy melyik együttes fejlődött többet. A számok alapján egyértelműen csapatunk jön ki ebből győztesen, de a pályára nem a számok mennek fel vasárnap.

– Nem szabad arra gondolni, hogy a Magyar Kupában mi történt, de nyilván az egy nagyon pozitív dolog, hogy akkor nyerni tudtunk – fogalmazott Szederkényi Ádám, csapatunk saját nevelésű középpályása. – Ez a mérkőzés ugyanolyan fontos, mint az volt. Abból a szempontból pedig még fontosabb, hogy a csapat még nem nyert idegenben. Itt a remek alkalom, hogy ez megtörténjen. Azon vagyunk, hogy megszakítsuk ezt a sorozatot. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy minél jobb eredménnyel zárjuk a félszezont.

A papírforma bár csapatunk mellett szól, de azért adódnak nehézségek: a sérülések mellett ugyanis eltiltások is nehezítik a szakmai stáb dolgát. Az Érd ellen ugyanis Bíró Dominiket két sárga lappal kiállították, míg a szintén saját nevelésű labdarúgónk, Borbély Ákos az előző körben szedte össze ötödik sárga lapját.

– Sajnos kevesen vagyunk, nem egyszerű a helyzetünk ebből a szempontból – folytatta Szederkényi Ádám. – A csapat viszont egyben van, mindent átbeszéltünk az edzéseken, mindenre felkészültünk, hogy egy jó eredménnyel tudjuk majd zárni a vasárnapi mérkőzést.

Csapatunk saját nevelésű, 18 esztendős játékosa az elmúlt hat mérkőzésen is kezdőként kapott lehetőséget a szakmai stábtól, ráadásul a Bicske elleni sikerhez góllal járult hozzá.

– Érzem a csapat és szakmai stáb támogatását, ez nagyon nagy lendületet ad ez számomra, akárcsak az, hogy megszereztem az első gólomat a bajnokságban, ráadásul elég szépre is sikerült – tette hozzá Szederkényi Ádám.