Fontos győzelmet aratott a Rákóczi a labdarúgó NB I harmadik fordulójában. A kaposváriak a játéknap zöld-fehér rangadóján a Szombathelyi Haladást látták vendégül, és Jawad nagy góljával 1-0-ra nyertek. 

A kaposvári összeállításban nem találtuk Oláh Lóránt nevét, a hivatalos indoklás szerint azért maradt ki a csapatból a támadó, mert megsérült. A helyén a fiatal Szepessy bizonyíthatott a Rákóczi második hazai bajnoki mérkőzésén.

Az első percekben nem történt semmi érdemleges, a mezőnyben pattogott a labda. A 9. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a Rákóczi! Gyors és pontos hazai támadás végén Jawad játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, majd 14 méterről, ballal a bal felső sarokba bombázott. 1-0.

A 20. percben Ugrai végzett el szabadrúgást 32 méterről, a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Egy perc sem telt el, és Nagy lőtt Gujics szorításában 12 méterről – Kovács védett.
A folytatásban kissé beszorult a Rákóczi, de a fiúk sikerrel óvták meg a kapujukat az egyenlítő góltól. A félidő utolsó részében újból erőre kapott a Sisa-legénység, és több nagy gólhelyzetet is kialakított. 
A 35. percben Kulcsár szabadrúgása után a sorfalról felpörgött a labda, majd Grúz fejelt 7 méterről fölé. Egy perccel később Jawad került gólhelyzetbe, 7 méterről, ballal lőtt, Rózsa kapus óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát. A bal oldali szöglet után a berobbanó Okuka fejelt 5 méterről fölé.
A 37. percben a túloldalon is akadt esemény#!# Zsók és Nagy küzdött a labdáért a tizenhatoson belül. A szombathelyi játékos a földre került, a játékvezető pedig továbbot intett. A 42. percben Schimmer került ziccerbe egy szép szombathelyi támadás végén, Kovács szépen védett.

A 48. percben Molnár eresztett meg nagy lövést 20 méterről, Kovács kapus nagy bravúrral piszkálta szögletre a labdát a bal alsó sarok elől. Mindkét csapat bátran futballozott, így a nézők jó iramú játékot láthattak, több kisebb-nagyobb helyzettel. 

A 62. percben Jawad próbálkozott 25 méterről, de ezúttal elzúgott a labda a kapu mellett-felett. Néhány másodperccel később Molnár passza után Schimmer lőtt jó 35 méterről, középről, és az egyre magabiztosabb Kovács ölelte magához a labdát. A 64. percben Grúz vezette a labdát néhány méteren át, majd ballal, 22 méterről lőtt, Rózsa hatástalanította a próbálkozást.
A 65. percben gyönyörű kaposvári támadás végén mentett szögletre Zsolnai elől Lengyel. A sarokrúgás után Kulcsár lőtt balról, 23 méterről, majdnem az oldalvonal mellől a kapu fölé.
A 74. percben a csereként beállt Kovács I. első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, a 13 méteres, középmagas lövést Kovács bravúrral védte. A Haladás nagyon küzdött az egyenlítésért.
Öt perccel később újoncot avatott a Rákóczi#!# Kulcsár helyett Milan Peric lépett pályára. A szerb támadó sérülése után először kapott lehetőséget a szakvezetéstől.
A hajrában a Haladás nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de a vendégek tudománya elfogyott a tizenhatoson belül – vagy a kaposvári védelem oldotta meg nagyszerűen a feladatát.

A Rákóczi fontos győzelmet aratott, így hat ponttal várja a siófoki megyei rangadót. 

Kaposvári Rákóczi – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Szabó Zs.
Kaposvár#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic – Balázs, Pedro – Pavlovic, Kulcsár (Peric, 79.), Jawad (Godslove, 90.) – Szepessy (Zsolnai, 57.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Haladás#!# Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P.- Simon Á., Molnár, Ugrai, Iszlai (Kovács I., 70.) – Nagy G., Oross (Rácz, 73.). Vezetőedző#!# Csertői Aurél
Gólszerző#!# Jawad (9.)
Sárga lap#!# Gujic (21.), Pavlovic (58.), Okuka (81.) illetve Iszlai (68.), Nagy G. (84.)