Debrecenben zárja az óesztendőt a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 17. fordulójában a bajnok otthonában lépnek pályára, és az elmúlt hetek sikerei után bíznak az eredményes folytatásban. A találkozó pénteken 17 órakor kezdődik. A zöld-fehérek csapatkapitányát, Bank Istvánt kérdeztük.

Bank István–  Mindenképpen érezzük, hogy jó úton haladunk, és ezt az eredmények is igazolják – mondta a futballista. – Jól sikerült a legutóbbi hat mérkőzés#!# egy vereség és egy döntetlen mellett négy alkalommal is győztesen hagytuk el a játékteret. Örülünk, hogy hazai pályán is örömet tudtunk szerezni a közönségnek, és fontosnak tartom, hogy idegenben is jól teljesítettünk. Azt hiszem, bizonyította a csapat, hogy képes a jó eredmények elérésére.
– Minek tulajdonítod az eredményes sorozatot?
 – Az elmúlt hónapokban a csapat tényleg csapattá érett, egymásért küzdünk a pályán, és most már többször előfordult, hogy a győztes gólt is mi szereztük…

– A hosszú szezon végén az utolsó bajnoki mérkőzés következik. Maradt még erő a csapatban a debreceni túrára?
 – Bízom benne, hogy van még bennünk erő. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok#!# a Debrecen annak ellenére, hogy nincs formában, győzelemmel szeretné zárni a szezont, és mindent meg is tesz majd, hogy ez így is legyen. Mi pedig azért küzdünk majd, hogy mi nyerjünk.

– Augusztusban, hazai pályán mi nyertünk 1-0-ra…
 – Többször beszéltünk a fiúkkal az öltözőben erről a mérkőzésről, de azt mondom#!# az a siker már a múlté. Azzal az eredménnyel azért pénteken is kiegyeznék.