A Ferencváros elleni bravúros győzelem után a Monicomp Liga 26. fordulójában vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A zöld-fehérek a Bp. Honvéd otthonában léptek pályára, és 1-0-ra kaptak ki. A győztes gólt az 53. percben szerezték a fővárosiak. 

A 3. percben Okuka jobb oldali beadása után a védők tisztáztak, de jött Máté, aki 20 méterről mellé lőtt. A 12. percben Danilo kapott pontos passzt, majd jobbról, 8 méterről fölé durrantott. A 20. percben Hajdú állt a labda mögé, és a 24 méteres szabadrúgás alig kerülte el a kaposvári kaput. Egy perc múlva, Zelenka szöglete után Danilo fejelt a kapu mellé. A 32. percben Ivancsics lőtt 15 méterről mellé.
Két perccel később villant a Rákóczi#!# Oláh indította Pericet, aki éles szögből lőtt, a védők jól léptek közbe.
Az 53. percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Zelenka szöglete után Danilo fejelt hat méterről a kapu bal oldalába. 1-0.
A 61. percben újra helyzetbe került a házigazda#!# Zelenka passzolt Danilóhoz, aki 10 méterről lőtt, Kovács szögletre mentett. Négy perccel később Ivancsics eresztett meg nagy lövést 19 méterről, Kovács védett. Ezután Horváth A. is bátran lőtt, csaknem húsz méterről, a labda azonban elkerülte a kaput. A 76. percben Moreira 13 méteres lövését védte Kovács kapus.
A hajrában a csereként beállt Jawad egy 12 méteres, lapos lövéssel mutatkozott be, Kemenes védett. A találkozó végén a Rákóczi került fölénybe, a fiúk mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek, de ezúttal nem koronázta siker az erőfeszítéseket. 
Folytatás szerdán, Magyar Kupa elődöntő visszavágó mérkőzésen a Videoton otthonában, szombaton pedig jöhet a Debrecen elleni hazai bajnoki rangadó.
Bp. Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Budapest, Bozsik-stadion, 1500 néző. V.#!# Radványi
Honvéd#!# Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú – Moreira (Nagy G., 88.), Horváth A., Hidi, Ivancsics – Zelenka, Danilo (Vólent, 74.). Vezetőedző#!# Supka Attila
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic (Korhut, 64.) – Hegedűs, Máté – Pavlovic (Jawad, 78.), Oláh, Balázs B. (Grumic, 57.) – Peric. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerző#!# Danilo (53.)
Sárga lap#!# Zelenka (83.), illetve Pavlovic (58.), Peric (81.)