Elvitte a Győri ETO a bajnoki pontokat a somogyi megyeszékhelyről. Az OTP Bank Liga tavaszi nyitó fordulójának zöld-fehér rangadóján az első félidőben a Kaposvár meglepte az éllovast. A házigazda bátran, harcosan futballozott, és irányította a játékot. A szünet után sokat javult a győriek játéka, és a Kink, Andric páros beálíltása sorsdöntőnek bizonyult. A somogyiak 0-1-ről még egyenlíteni tudtak, a hajrában aztán az észt Kink egy látványos emeléssel bebiztosította az ETO sikerét. A látottak alapján a hazaiak rászolgáltak volna a döntetlenre.

A szezon első mérkőzése előtt a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös válogatott játékosa, Vajda Roland végezte el a kezdőrúgást. Jól kezdett a Rákóczi, és a fiúk a folytatásban is bátran, harcosan futballoztak a listavezető ellen. A 2. percben Horváth T. tette balról középre a labdát, Haruna lemaradt róla, így végül a kapus zsákmánya lett. Két perccel később, Safaric szabadrúgása után lepattant a labda a sorfalról, Oláh pedig kapásból fölé durrantott.
A somogyiak többet birtokolták a labdát, és többször is eljutottak a Rába-partiak kapujáig. A 18. percben, újabb remek hazai támadás végén Pavlovic tette jobbról középre a labdát, Haruna elől Takács szabadított fel a kapu előterében. A 21. percben, jobb oldali beadás után Koltai fejelt mellé. Két perccel később Haruna indult meg a jobb oldalon, Oláh elé továbbított, aki kapura perdített, Stevanovic csak nagy nehezen kaparintotta meg a labdát. A 25. percben Pavlovic lőtt 16 méterről, ballal, a labda Liptákról pattant szögletre. A 41. percben beszorította a kaposváriakat az ETO, de Kamber passza után Hajdúch kapus lefülelte a labdát.
A második félidő első eseményeként Koltai juttatta a kaposvári kapuba a labdát, de előtte már az alapvonalon túlra került a játékszer. Az 55. percben Safaric 26 méteres, nagyszerű szabadrúgása után csak nehezen védett Stevanovic kapus.
A 65. percben szerencsés góllal szerzett vezetést a Győr. Kink jobb oldali beadása után megpattant a labda egy göröngyön Hajdúch kapus előtt, így az továbbkerült Andrichoz, aki 8 méterről az üres kapuba továbbított. 0-1.
A 69. percben, szöglet után Lipták fejelt fölé. Három perc múlva Balázs B. varázsolta a szorongatott helyzetben lévő Haruna fejére a labdát, de a támadó fölé fejelt. Ezután Oláh került gólhelyzetbe, de Had szorításában rálépett a labdára, így oda lett a lehetőség.
A 77. percben egyenlített a Rákóczi! Haruna passza után Oláh tört be a tizenhatoson belülre, és ballal, 11 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1-1.
A hajrában kiderült, hogy egyik csapat sem lenne elégedett az egy ponttal, így izgalmas, élvezetes volt a játék a végén is. Prukner mester Vrucinát és Waltnert is a pályára küldte. A 78. percben Kink rázta le magáról védőjét, majd 16 méterről laposan lőtt, Hajdúch védett. Ezt követően Vrucina csapta be Takácsot, és balról, éles szögből lőtt centikkel fölé.
A 90. percben újra előnybe került a vendégcsapat#!# Andric előreívelt labdájára Kink csapott le, és 16 méterről, ballal a kapuba ívelt. 1-2.
A látottak alapján igazságosabb lett volna a döntetlen, de a listavezető az észt Kink vezérletével elvitte a három pontot Kaposvárról.
Kaposvári Rákóczi FC – Győri ETO FC 1-2 (0-0)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Szabó Zs.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Kovács O., Hegedűs, Bank – Pavlovic (Bőle, 75.), Pedro, Balázs B. (Waltner, 81.), Safaric, Horváth T.,  – Oláh, Haruna (Vrucina, 79.). Vezetőedző#!# Prukner László
Győr#!# Stevanovic – Takács Á., Lipták, Had, Völgyi – Koltai (Andric, 58.), Pátkai (Pilibaitis, 85.), Kamber, Trajkovic, Varga R. – Strestik (Kink, 52.). Vezetőedző#!# Pintér Attila.
Gólszerzők#!# Oláh (77.), illetve Andric (65.), Kink (90.)
Sárga lap#!# Safaric (84.), illetve Völgyi (16.), Kamber (24.), Koltai (51.), Andric (92.)