A ZTE FC második számú csapata ellen vívta a bajnoki főpróbát csapatunk. Együttesünk már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, s végül magabiztos sikerrel zárta az edzőmérkőzést.

 

Zalaegerszegen vívta a téli felkészülési időszak utolsó edzőmérkőzését csapatunk a harmadosztály Nyugati csoportjában érdekelt ZTE FC II. ellen. Klubunk számára a bajnoki rajt szempontjából fontos volt, hogy ismét füves pályán tudjon mérkőzést játszani, s ez az esőzés ellenére is sikerült. Együttesünk ráadásul magabiztos sikert aratott a főpróbán, hiszen Balázs Zsolt már az első játékrész duplázott, s Szarka Ákos is bevette a zalaegerszegi fakó kapuját. A második félidőben egyre több fiatal kapott lehetőséget, illetve egy két próbajátékos is.

 

– A bajnoki rajt szempontjából fontos volt, hogy füvön tudtunk játszani, még akkor is, ha egy kicsit mély volt a talaj – fogalmazott Disztl László, csapatunk másodedzője. – Az ellenfelünk egy nagyon lelkes, küzdeni akaró fiatal csapat volt. Ezen a mérkőzésen próbáltunk minél közelebb kerülni a bajnoki formánkhoz, hiszen egy hét múlva folytatódik a bajnokság. Sikerült nyernünk, de ilyenkor nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy minél több támadást tudjunk vezetni és ezeket az akciókat befejezünk. A mérkőzésen mindenki játékosnak lehetőséget adtunk, ez szintén fontos volt a kezdőcsapat kialakítása szempontjából.

 

ZTE FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–4 (0–3)
Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur, Nagy T., Hadaró – Zsirai, Balog A. – Bartos, Erdei, Balázs Zs. – Csereként pályára lépett: Bánki (kapus), Vachtler, Szabó A., Lakatos Cs., Gál, Szakály A. Szederkényi, Bidzilya, Méry, Bíró. Másodedző: Disztl László.
Gólszerzők: Balázs Zs. 2, Szarka, Bidzilya.