Szombaton délután rajtol a jubileumi, tizenötödik Király Kupa. A szombathelyi nemzetközi tornán együttesünk mellett két NB I.-es, valamint egy szlovák másodosztályú csapat vesz részt.

Idén immáron tizenötödik alkalommal rendezik meg július hetedikén a Király Kupa felkészülési labdarúgó tornát Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben. Együttesünk mellett a címvédő, NB I.-es Paksi FC, a házigazda, szintén a magyar élvonalban szereplő Szombathelyi Haladás és a szlovák másodosztályú FK Pohronie küzd majd a kupáért. A pénzdíjas négyes torna célja, hogy a bajnoki rajt előtt színvonalas felkészülési lehetőséget biztosítson a labdarúgó csapatok számára.
Az idei résztvevők közül a Szombathelyi Haladás négyszer hódította el a győztesnek járó serleget (2007; 2010; 2013; 2014), a Paksi FC ötödik alkalommal szerepel a tornán, s két elsőséggel büszkélkedhet (2009, 2017), míg az FK Pohronie újoncként vesz részt a viadalon. Együttesünk a házigazda mögött a második legeredményesebb klub a Király Kupa történetében. Csaptunk idén már nyolcadik alkalommal vesz részt a tornán, melyet kétszer, 2006-ban és 2008-ban nyert meg, emellett ugyancsak kétszer volt második (2007; 2012) és egyszer bronzérmes (2005).
A XV. Király Kupa pénzdíjas, az első helyezett 300, a második 200, a harmadik 100 ezer forinttal gazdagodik. A tornán a csapatok mellett a legjobb kapust és mezőnyjátékost, valamint a legkiválóbb edzőt is díjazzák. A mérkőzések játékideje 2×30 perc. Döntetlen esetén büntető párbajban döntik el a találkozókat. A vezetőedzők számára korlátlan cserelehetőség áll rendelkezésre, de a lecserélt játékos már nem térhet vissza a pályára.
A XV. Király Kupa programja#!# 
13 óra pénztárnyitás
14 óra Kaposvári Rákóczi FC– Szombathelyi Haladás
15.30 FK Pohronie–Paksi FC
17.30 bronzmérkőzés
19.00 döntő
20.30 eredményhirdetés
A rendező, Király Sportlétesítmény az alábbi közleményt adta ki a tornával kapcsolatban#!# 
„A környéken közműépítési munkák zajlanak, a parkolás a szokásosnál is nehézkesebb lesz, így kérünk mindenkit körültekintő és türelmes legyen.
A 7-es helyijáratos busz menetrendszerint közlekedik és a Király Sportlétesítmény bejáratánál áll meg.
13 órakor nyit a pénztár. A belépőjegyek 400 Ft (nyugdíjas, diák) és 600 Ft (felnőtt). A belépőjegyhez 10%-os kupon jár, melyet a helyszínen a K1RALY márkás standnál vagy a www.kiralyshop.hu oldalon lehet beváltani.
A belépőjegyek tombolaszelvények is, melyekkel az Intersport, az Alpok-Service Kft., a Bingo Pizzéria, a Don Pepito Pizzéria, étterem és a Királyshop utalványait lehet megnyerni.
Várhatóan 30 fokos meleg nyári idő lesz, ezért a kalap, sapka ajánlott és a folyamatos folyadékutánpótlásra is figyelni kell!