Kaposvár a következő évadban is kiemelt sportegyesületei mellett marad, és az elmúlt esztendőhöz képest jóval nagyobb támogatásban részesíti élcsapatait. A Rákóczi és a Bene Akadémia, a KKK, a KVK, a Fino és a Diamant összesen több mint 200 milliót kapnak – döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés.

 A Rákóczi futballcsapata tíz év elteltével elbúcsúzott az NB I-es mezőnytől, de a városban igény lenne arra, hogy a szurkolók hamarosan újra élvonalbeli meccseket nézhessenek.  A közgyűlésen kiderült#!# a cél a visszakerülés, csak ezt tudja az elmúlt évivel megegyező összeggel támogatni a város. 
„Az NB I-től búcsúzó Kaposvári Rákóczi FC a 2013/2014-es támogatással megegyező összeget kap azzal a feltétellel, hogy a csapat a lehető legrövidebb időn belül jusson vissza az élvonalba – mondta Szita Károly polgármester. – A Rákóczi tíz évig volt tagja az NB I-nek, úgy, hogy rendre a legkisebb költségvetéssel dolgozott. Ezért köszönet jár Illés Jánosnak és Prukner Lászlónak is. Most olyan szezon van mögöttük, ami nem sikerült. A kiemelt klubok közül mindig is a Rákóczi kapta a legtöbb támogatást. A visszajutás fontos lenne, és amiatt is fontos, mert a stadion újabb fejlesztés előtt áll.”
„Köszönöm a város támogatását és sajnálom, ami történt. Utólag azt mondhatom, hogy több dologban mást kellett volna tenni a télen, de vállalnom kell a felelősséget és elnézést kérek” – fogalmazott Illés János ügyvezető.
A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. 50 millió 551 ezer 600 forintos működési támogatása mellett a Kaposvári Rákóczi FC 31 millió forintot kapott stadionüzemeltetésre, míg a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 10 millió 200 ezer 000 forintot támogatásban részesült.
A közgyűlés egyhangúan döntött#!# Kaposvár továbbra is a csapat mellett marad.