A Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadta a Rákóczi-stadionban együttesünk a Merkantil bank Liga 23. fordulójában. A két egykoron sokkal szebb napokat megélt klub összecsapása akárcsak ősszel, ezúttal is döntetlennel zárult.

 

Együttesünk a két eltiltott (Nagy Tamás és Szakály Attila) hiányában is a pontszerzésért szállt harca a forduló előtt a tabella 11. helyét elfoglaló Békéscsaba ellen. A mérkőzés első perceiben csapatunk uralta a mérkőzést, a labdaszerzések után remekül váltottak át támadásra a játékosok, de komolyabb lehetőség nem alakult ki a vendégek kapuja előtt. Pogacsics Krisztiánnak ezzel szemben több bravúrt is be kellett mutatni, hiszen a vendégek nagy lövőkedvvel érkeztek a cukorgyári gödörbe, s több ígéretes lövést is eleresztettek a kapu felé. Pogacsics Krisztián a bravúrokat halmozva óvta kapuját a góltól. A vendégek kedvét egy büntetővel sikerült elvenni, melyet Szarka Ákos buktatásáért kapott együttesünk, s Balázs Zsolt váltott gólra.

A fordulás után a Békéscsaba több területhez jutott, így fokozta a nyomást, de csapatunk jól védekezett, s több ígéretes kontrát is vezetett, főként azt követően, hogy Király Patrikot kiállított a játékvezető. A hajrában mindent egy lapra feltéve, teljes erejével rohamozott a viharsarki gárda, s ez végül pontot ért számukra, hiszen a 93. percben Paudits Patrik tudott a hálóba fejelni egy felívelést követően.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Szőts (Becséri, Kovács G.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Dvorschák, Lakatos Cs. – Nagy J., Zsirai, Erdei (Szabó A., 88. p.), Balog A. (Szederkényi, 80. p.), Hadaró – Szarka, Balázs Zs. (Andric, 65. p.) Vezetőedző: Várhidi Péter.
Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Nagy S., Farkas M., Bora – Horváth P. (Fazekas L., 85. p.), Szabó P., Király P., Kasik (Lukács R., a szünetben) – Kovács Á. (Styecz, 71. p.), Paudits, Máris. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerzők: Balázs Zs. (36. p. – 11-esből), illetve Paudits (93. p.).
Kiállítva: Király P. (64. p.).
Sárga lap: Zsirai (42. p.), Lakatos Cs. (59. p.), Hadaró (63. p.), Dvorschák (72. p.), illetve Király P. (9. p.), Lukács R. (81. p.), Bora (88. p.), Fazekas L. (94. p.).

 

Kolorcity Kazincbarcika SC - Kaposvári Rákóczi FC
2021. február 7.