Szombaton Kecskeméten próbálja meg ötmeccsesre nyúlt vereségsorozatát megtörni a Rákóczi. A hírös városba utazó zöld-fehérek helyzetét Stanic és Farkas Zoltán kiesése is nehezíti, mindketten sérültek. Hogy nyugodt legyen a csapat véghajrája, ahhoz mindhárom pontot be kellene gyűjteni.

Nehéz helyzetben van a Kaposvári Rákóczi. Az ősszel még szenzációs hajrát produkáló csapat akkor öt meccs alatt 13 pontot gyűjtött, a tavasszal 12 mérkőzésen összesen kilencet. Ami ennél is fájdalmasabb, amióta Prukner László a csapat edzője, azaz 2003 tavasza óta nem kapott ki egymás után ötször a gárda, most ez is előfordult. Ahogy azonban a sikeres korszak, az egy éves hazai veretlenség is véget ért, úgy a rossz széria sem marad meg örökké, remélhetőleg már szombaton este befejeződik.

„Nekem a válogatottban jól ment a szereplés, de a Rákóczi sajnos hetek óta nem tud pontot szerezni, remélem, ezen már Kecskeméten tudunk változtatni” – erősítette meg bevezetőnket Kulcsár Kornél, a Rákóczi U19-es válogatott csapattagja.

A három hátralévő meccs mindegyikén a mezőny második felében lévő gárdával mérkőzik a Rákóczi, ám ezek sem könnyű meccsek, mivel a Diósgyőrön kívül az életéért harcol a Kecskemét és a Pápa is.

„Úgy gondolom, hogy ez nekünk nem baj, hogy ők is az életükért küzdenek, megnéztük őket a Fradi ellen, szinte négy csatárral támadtak, szinte csak két védő volt hátul, ez nekünk előnyös, mert lesz terület, és az jó lesz” – mondta Házi László kapusedző.

A tavasszal még nem sikerült egy meccsen legalább két gólt rúgni a Rákóczinak, a vészes gólínség a sikertelenség legfőbb oka. Ráadásul a Kecskemét rengeteg gólt rúg, igaz, kap is bőven. Ha persze sikerül végre lehozni egy meccset gól nélkül, elég lehet egyetlen találat is a három ponthoz. A kaposváriaknál újabb alapember esett ki Stanic személyében, ő idén már nem lép pályára. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik, szurkoljunk ki egy híres zöld-fehér sikert a hírös városban.

On-line közvetítés#!# kapos.hu, sonline.hu
Kapos Tv#!# vasárnap 19.30

* * *

Az nb1.hu szokásos mérkőzés előtti felvezetőjében a két szakvezető a következőket nyilatkozta#!#

Urbányi István (KTE)#!# – Aki a tabellára tekint, az láthatja, hogy az ilyen meccsen a forma az, ami a legkevésbé számít. Nagyjából azonos helyzetben van a két csapat. Hogy ne legyen nagyon nehéz a hátralevő két forduló, nyerni kell, mert majd az MTK és a Debrecen ellen zárunk. Indokolatlanul sok pontot hullajtottunk el egy-egy nagyobb hiba miatt, itt ez most már nem fér bele.

Prukner László (Rákóczi FC)#!# – Ez a második eset hétéves regnálásunk alatt, hogy ilyen rossz sorozatba kerültünk. Nagyon nehezen tudunk ezeken a problémákon túllendülni, de minden elkövetünk a jobb eredményekért. A KTE játékosállománya jó, erős kerete van. De a saját kezünkben van a sorsunk, így csak saját magunkkal kell foglalkoznunk.

A várható összeállítások#!#

KTE#!# Holczer – Schindler, Gyagya, Lambulic, Farkas I. – Bori, Cukic, Némedi, Alempijevic – Simon A., Montvai
Rákóczi#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz, Junior – Gujic, Pest K., Maróti, Balázs B. – Godslove, Oláh