Két új labdarúgóval erősítette meg keretét a másodosztályú labdarúgó-bajnokságra készülő együttesünk. Hegedűs Dávid öt év után tért vissza, míg Horváth Adrián Pécsről érkezett a csapathoz.

 

Két új játékos érkezését jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón Herczeg Erik, klubunk ügyvezető-elnöke.
– A középpálya valamint a védekezés megerősítése céljából igazoltuk a két játékost, akikkel kétéves szerződést kötöttünk – mondta Herczeg Erik. – A folytatásban a támadószekciót szeretnénk megerősíteni. Ennek érdekében már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, több labdarúgóval is közel állunk az egyességhez. Emellett kapusposzton is tervezünk erősítést, s a fiatalszabály miatt több labdarúgó is szerepel próbajátékon, így minden posztra várható egy ifjú labdarúgó szerződtetése.
Klubunk ügyvezető-elnöke elmondta#!# a vezetőség folyamatosan tárgyal, de az átigazolási szezon július elseje után indul be igazán.
Hegedűs Dávid öt év után tért vissza Kaposvárra. A középpályás 2009 és 2013 között 72 mérkőzésen erősítette az akkor még az élvonalban szereplő Rákóczit, majd az NB I.-be feljutó Mezőkövesdhez szerződött. A 33 éves labdarúgó legutóbb a szintén másodosztályú Kazincbarcikában játszott, ahol 32 mérkőzésen lépett pályára, melyeken egy gólt szerzett, s kiharcolta csapatával a bent maradást az igen kiélezett NB II.-ben.
– Korábban éveket töltöttem el a Rákóczinál, s fájó szívvel távoztam Kaposvárról – nyilatkozta Hegedűs Dávid. – A szívem csücske a város, s a kaposvári szurkolók. Örültem annak a lehetőségnek, hogy visszajöhetek a Rákóczihoz. Szerencsére sikerült gyorsan megállapodnunk és megszokott környezetbe térhettem vissza. Az utóbbi években teljesen kicserélődött a Rákóczi kerete. A csapat megjárta már a poklot is, de szerencsére újra jó úton halad, s visszakerült a másodosztályba. Az NB II. igen kiegyensúlyozott, sokszor az aktuális forma dönt. Az a lényeg, hogy végig egységesek legyünk. Harminchárom évesen már az idősebb korosztályhoz tartozom, de nagyon motivált vagyok, s várom már az új szezont.
Horváth Adrián legutóbb az NB III. Közép csoportjában a bajnoki címért küzdő PMFC együttesében futballozott. A harminc esztendős játékos korábban megfordult a Budapest Honvéd, a Kisvárda és a Gyirmót csapatában is, utóbbival NB II.-es bajnoki címet is ünnepelhetett. A középpályás 129 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, melyeken két gólt szerzett.
– Sok Rákóczi-játékossal ápolok jó kapcsolatot, ennek is köszönhető, hogy Kaposvárra igazoltam – mondta Horváth Adrián. – Mindig arra törekedtem, hogy magasabb osztályban szerepeljek. Sajnos nem tudtuk kiharcolni a feljutást a Péccsel, így nem gondolkodtam sokat a Rákóczi ajánlatán. Szeretnék minél jobban teljesíteni a felkészülés és a bajnokság során.