Győrben szólították pályára labdarúgóinkat a Merkantil Bank Liga NB II. 2. fordulójában. Együttesünk bár előnybe került, de egy igen érdekes góllal egyenlített az ETO, így csak egy ponttal távoztunk a Kisalföldről. 

 

A másodosztály első hétközi fordulójában a WKW ETO FC Győr otthonában lépett pályára csapatunk, melynek kispadján már helyet kapott a kedden leigazolt Andric Nemanja, aki korábban a kisalföldieket erősítette. 

A mérkőzést csapatunk kezdte jobban, két ígéretes lehetőséget is feljegyezhettünk. Elsőként Hadaró Valentin fejelte a labdát a jobb felső felé, de Gundel-Takács Bence könnyedén húzta le azt, majd Balázs Zsolt lőtt mellé az ötös jobb sarkáról, miután Hadaró Valentintől kapott egy jó beívelést. A hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, jobbára az eladott labdák után vezettek támadásokat a győriek, de csak a félidő hajrájában tudtak komolyabban veszélyeztetni, ekkor is pontrúgásból. Egy szöglet után ugyanis Temesvári Attila fejestét követőn mentette Pogacsics Krisztián, ugyancsak szögletre, amely után ismét a hazaiak védőjátékosa próbálkozhatott, ezúttal lábbal, de nem találta el a kaput. Temesvári Attilán kívül Priskin Tamás, Kiss Máté valamint Vasyl Vashkeba is megeresztett egy-egy lövést, de ezek a kapu fölött, mellett, valamint a blokkban kötöttek ki. Csapatunk részéről Erdei Carlo próbálkozott egy átlövéssel, de a blokkról levágódó labdát könnyedén szedte össze a hazaiak kapusa. A félidő hajrában megszületett csapatunk vezető találata egy szép támadás végén, amikor is Szabó Bálint hozta helyzetbe Nagy Jánost, aki remekül lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A második játékrészben egyre több volt a hiba mind a két oldalon, folyamatos játék alig alakult ki. A hazaiak több átlövéssel próbálkoztak, de ezek rendre elkerülték Pogacsics Krisztián kapuját, s sajnos a másik oldalon Balázs Zsolt sem talált célt egy ígéretes kontra végén. Együttesünk próbálta őrizni előnyét, de egy igen érdekes góllal egalizált a kisalföldi csapat. Szimcso Viktor jobbról érkező beadása után ugyanis Lipták Zoltán fejelt, a labda pedig több játékos és Pogacsics Krisztián előtt is elment, Vachtler Csaba pedig csak a gólvonal után tudta kirúgni.

A hajrában mindkét fél támadott a győzelmet érő gólért, de már érintetlennek maradtak a kapuk. 

 

WKW ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–1)
Győr, ETO Park, 1612 néző. V.: Szőts (Vígh-Tarsonyi, Király).
WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M., Vashkeba – Király B. (Vankó, 77. p.), Múcska (Vitális, 68. p.), Májer (Szimcso, 66. p.) – Priskin. Vezetőedző: Tuifel Péter.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur. Szabó A., Hadaró – Nagy J., Szakály A. (Godzsajev-Telmán, 78. p.), Nagy T. (Varjas Z., 74. p.), Szabó B. – Erdei, Balázs Zs. (Andric, 70. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Lipták (70. p.), illetve Nagy J. (41. p.).
Sárga lap: Vachtler (50. p.), Szakály A. (69. p.).