A Puskás Akadémia FC otthonában szólították pályára csapatunkat az OTP Bank Liga 28., hétközi játéknapján. A harcos, küzdelmes találkozó végül az utolsó percben dőlt el a felcsútiak javára.

 

Számos izgalmat tartogatott a találkozó első negyede, hiszen mindkét kapu előtt alakultak ki kiesebb-nagyobb lehetőségek. Az első említésre méltó a Puskás előtt, de Josip Knezevic ekkor még fölé lőtt. Az ellentámadásból Szakály Attila hozta jó helyzetbe a bal szélen felfutó Antun Palicot, de horvát játékosunk kissé kisodródott, így Tóth Balázs könnyedén védte lövését. A hetedik percben Vachtler Csaba buktatta Gyurcsó Ádámot, a megítélt büntetőt pedig Josip Knezevic váltotta gólra, így ismét korán hátrányba került csapatunk. Labdarúgóink, akárcsak Debrecenben, ezúttal sem adták fel, s szurkolóink buzdítása mellett mentek előre az egyenlítésért, amire nem is kellett sokat várni. Az első ivószünet előtt Antun Palic szögletére Szakály Attila érkezett remekül, s közelről belsőzött a kapuba. Így döntetlennel mehettek frissíteni a játékosok. A folytatásra kicsit leült a mérkőzés, főleg miután Hadaró Valentin és Szolnoki Roland fejelt össze, ezáltal pedig mindkét játékost le kellett cserélni.

A második félidő lassan csordogált, jobbára helyzetek nélkül. A második ivószünet után a hazaiak több veszélyes átlövéssel próbálkoztak, de vagy Pogacsics Krisztián tudott védeni, vagy védőink tudták kivágni a labdát, vagy a hazai támadók tévesztettek célt. Az utolsó percben azonban góllá értett a hazai fölény, hiszen a rendes játékidő utolsó percében a csereként pályára lépő Tamás Nándor lőtt a kapuba.

Csapatunk ezúttal is nagyot küzdött, s közel állt a pontszerzéshez, amely nem jött össze. Szurkolóink azonban így is értékelték, hogy a játékosaink mindent megtettek a sikerét, s a vereség ellenére is megtapsolták őket.

 

Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 150 néző. V.: Solymosi (Márkus, Horváth Z.).
Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Szolnoki (Radics, 29. p.), Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – van Nieff – Slagveer (Tamás N., 75. p.), Favorov (Urblík, 60. p.), Knezevic, Gyurcsó (Nagy Zs., 75. p.) – Vanecek (Mebrahtu, 60. p.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy J., 74. p.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 30. p.) – Nagy T. (Csiki, 60. p.), Trebotic – Pintér Á. (Borbély Á., a szünetben), Szakály A., Palic (Balázs Zs., 90. p.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Knezevic (8. p. – 11-esből), Tamás N. (90. p.), illetve Szakály A. (23. p.).
Sárga lap: Radics (39. p.), van Nieff (62. p.), illetve Nagy T. (14. p.), Ádám M. (33. p.), Fodor M. (50. p.).

 

Puskás Akadémia FC - Kaposvári Rákóczi FC
2020. június 10.