Vége a nyári felkészülési időszaknak#!# vasárnap este, a kupagyőztes Debrecen otthonában kezdi meg bajnoki szereplését a Rákóczi. Csapatunk egymás után a tizedik élvonalbeli szezonját indíthatja, és szeretnénk az első tízben végezni. A nyáron több alapember távozott, és idő kell ahhoz, hogy az újak beépüljenek az együttesbe.

Lubos Hajdúch, Hegedűs Dávid, Pedro Sass Petrazzi és Nikola Safaric távozott, az érkezők között három román, két horvát, egy szlovén és egy magyar futballistát találhatunk. Marco Ranilovic a kapuban bizonyíthat, Iulian Patrache a védelmet, Albert Ádám, Stjepan Babic és Andrei Coroian a középpályát, Adrian Markus és Luka Dominic pedig a csatársort erősítheti az előttünk álló időszakban.
A Rákóczi kilenc alkalommal lépett pályára a felkészülési időszakban külföldi csapatok ellen, vasárnap este viszont már tétmérkőzés vár a társaságra#!# este 20 óra 30 perctől a Debreceni VSC lesz az ellenfél idegenben.
– Kétszer is megnéztük a Debrecent, jó csapatnak tartom őket, mi viszont a saját gondjainkkal foglalkozunk inkább. Több alapemberünk is távozott, és az újonnan érkezett játékosok még nem állnak készen. Bízom az eredményes rajtban – mondta Prukner László vezetőedző.

Bank István és Horváth Tamás mellett Ranilovic, Pavlovic és Kovács Olivér is hiányzik majd sérülés vagy betegség miatt a pályáról.