Szombaton 18 órakor a héten edzőváltáson átesett Kecskemétet fogadja a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. A hírös város csapata ellen minden évben szoros mérkőzést vívtak a zöld-fehérek, és az érintettek szerint ez most sem lesz másképp. Kaposvári oldalon az eddigi sérültek mellett betegek is nehezítik Sisa Tibor tréner helyzetét, cél azonban mégis csak a győzelem lehet.

Mind a másodosztályban, mind az élvonalban szoros találkozókat vívott a Kecskemét és a Kaposvár. Urbányi István irányításával Kaposvárott még nem játszottak az alföldiek, és már nem is fognak, mivel hétfőn leváltották a szakembert. A csapatnál egyelőre sok a kérdőjel, a szombati mérkőzésen még csak megbízott edzővel fognak kiállni, de a játékosok biztosan bizonyítani akarnak. Ennek ellenére a hazaiak bíznak a sikerben.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, a Kecskemét igazi támadó focit játszik, látványosan. Az igaz, hogy eddig szerencséjük nem nagyon volt, és három ponttal utolsó előttiek a tabellán, de ebből nem szabad kiindulni, nehéz meccsre számítok” – mondta Balázs Benjámin, aki a héten Kulcsár Kornéllal együtt meghívót kapott az U21-es válogatottba.

A helyezésekből nem lehet kiindulni egyelőre, hiszen nagyon együtt van a mezőny, a dobogóst a 13. helytől csupán egyetlen győzelem választja el. A kecskemétiek jelenleg az utolsó előtti helyen tanyáznak, ők gyűjtötték a legkevesebb pontot, hármat, azonban a játékoskeret sokkal többre hivatott, úgyhogy a kiesőhelyen álló klub veszélyes is lehet.

„Igazából nekünk nem az edzőváltással kell foglalkoznunk, hanem hogy berúgjuk a helyzeteket, és tudjuk azt játszani, amire képesek vagyunk, ha ez sikerül, akkor elindulunk fölfelé. Igen, az elmúlt időszakban azt lehet mondani, hogy mindig szoros meccset játszottunk a kaposváriakkal, szinte ők voltak az egyik mumusunk, nem tudtuk őket megverni sokáig. Tavaly is kikaptunk ott, megpróbáljuk ezt most helyén kezelni, de tudjuk, hogy jó csapat a Kaposvár” – mondta honlapunknak a KTE játékosa, Csordás Csaba.

A kaposváriaknál Pavlovic, Bank, Okuka sérülése mellett Grúz is lebetegedett, ám Sisa tréner ebbe soha nem kapaszkodik ürügyként. Akik a pályán lesznek, azoknak kell szombaton 18 órától  megoldani a feladatot a Rákóczi Stadionban. A kapos.hu és a sonline.hu internetes hírportál ezúttal is élőben tudósít a találkozóról. A Kapos Televízióban vasárnap fél hattól láthatják a találkozó felvételét.