Csapatunk bár nem érdemelt vereséget, de a listavezető BVSC-Zugló otthon tartotta a három pontot az NB III. Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

 

A hazai pályán még hibátlan BVSC-Zugló mérlegét próbálta elrontani fiatal csapatunk vasárnap egy igazi borongós őszi délutánon. A mérkőzés az időjáráshoz hasonlóan álmosan kezdődött: az első perecekben nem igazán találták egymások a fogást a felek, de a kezdeti időszakot követően kezdtek felpörögni az események. Először kapusunknak, Pogacsics Krisztiánnak akadt dolga, akinek Szilágyi Máté húsz méteres átlövését kellett kitenyerelnie a bal alsóból, míg a másik oldalon Bíró Dominik megpattanó lövése kötött ki az oldalhálóban, az ezt követően szöglet után pedig Mayer Milán kapásból lőtt fölé nagyjából tizennégy méterről. Az első negyed órát követően megszerezhette volna az előnyt csapatunk, hiszen Pintér Norbert remekül gurította vissza a labdát Bíró Dominiknek, aki hét méterről, középről kevéssel a kapu fölé lőtt. Két perccel később egy eladott labda után alakult ki veszély, immár a másik kapu előtt, a BVSC házi gólkirálya, Kokenszky Norbert lökete azonban kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az első félidő hajrájában fölénybe került a BVSC-Zugló, amely bár nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani, mégis megszerezte a vezetést egy szöglet után, ugyanis Májer Gergő három méterről belsőzött a kapu jobb oldalába. A hátralévő másfél percben még egy szabadrúgásig eljutott csapatunk, melyet Pintér Norbert tekert kevéssel a bal felső sarok mellé.

A második félidő tizedik percéig kellett várni csapatunk újabb lehetőségére, amely ismét egy jó Zvara Dávid szöglet után alakult ki: Szederkényi Ádám vette át mellel a labdát, majd öt méterről fölé lőtt. Pár perc múlva pedig Harsányi Dániel készítette le a lövésre a labdát Bíró Dominiknek, akinek közeli lövésébe belevetődött Takács Zsolt az utolsó pillanatban. A következő percekben a budapestiek is elpuskáztak egy nagy lehetőséget, miután Szalánszki Gergő kapott jó átadást, amivel elfutott a bal oldalon, majd hat méterről, kissé balról kevéssel gurított a bal kapufa mellé. Az utolsó tíz percbe lépve újabb nagy lehetősége adódott csapatunknak az egyenlítésre, hiszen Zvara Dávid kitűnően ívelt János Norbert elé, akinek tizennégy méteres emelését kiütötte a léc alól a kapujából kissé kint álló Kovács Benedek.

Együttesünk az utolsó másodikpercig küzdött az egyenlítésért, de ezúttal sem tudott pontot szerezni idegenben.

 

Nagy Tamás: – A futballt gólra játszák. Helyzetetek sokaságát dolgoztuk ki, mégis mi szenvedtünk vereséget. A srácokat azonban nem tudom elmarasztalni, hiszen mindent beletesznek a heti edzésmunkába és a mérkőzésbe is. Vannak dolgok, amiken nem tudunk átbilleni. A BVSC magasan vezeti a bajnokságot, több mint kétszer annyi pontot szereztek, de mégis védekezésre kényszerítettük őket. Az út, amin járunk az jó, de vannak még korlátaink. Sokszor elmondtam már, de ismétlen türelmesnek kell lenni.

 

BVSC-Zugló–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (1–0)

Budapest, Szőnyi út, 200 néző. V.: Nagy R. (Punyi, Balla).

BVSC-Zugló: Kovács B. – Fisli, Takács Zs., Nagy J. Géringer (Balogh M., a 70. percben) – Osztivits (Pintér N., az 56. percben), Frőhlich (Nándor M., a 61. percben) – Májer, Szilágyi, Szalánszki (Bartos, a 70. percben) – Kokenszky (Erdélyi, a 70. percben). Vezetőedző: Buzsáky Ákos.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Czuczi – Borbély, Szederkényi (Dömötör, a 87. percben), Zvara, Zólyomi (János N., a 79. percben) – Pintér N. (Kondor, az 53. percben), Bíró, Mayer M. (Palkovics, az 53. percben (Pintér M, a 87. percben)). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerző: Májer (a 43. percben).

Kiállítva: Pintér N. (a 92. percben).

Sárga lap: Pintér N. (a 65. percben), illetve Czuczi (a 75. percben).