Az Egyiptomban kialakult belpolitikai helyzet miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség kockázatosnak ítélte meg a ligaválogatott utazását, így az egyhetesre tervezett túra elmarad. A keret tagja vot Balázs Benjámin, a Rákóczi labdarúgója is.

Az utóbbi napokban kiéleződtek a politikai feszültségek az észak-afrikai országban#!# hírügynökségi jelentések szerint pénteken az alkotmánytervezet és az államfő jogköreit kiszélesítő rendelet ellen százezrek tiltakoztak országszerte az ellenzéki erők hívei közül, szombaton pedig mintegy ötvenezer ember vonult utcára Kairóban, hogy Mohamed Murszi egyiptomi államfő mellett tüntessen. Az alkotmánytervezetet várhatóan december közepén bocsátják népszavazásra, ebben az időszakban országszerte további belpolitikai feszültségekre, megmozdulásokra lehet számítani, melyek kimenetele pillanatnyilag bizonytalan.
A Magyar Labdarúgó Szövetség az előkészítés során folyamatos, napi kapcsolatban volt a Külügyminisztériummal. A minisztérium szerint a korábban rendelkezésre álló információk alapján nem volt akadálya a kiutazásnak. Ennek ellenére, a legfrissebb hírek ismeretében, az MLSZ vezetése megvizsgálta a kialakult körülményeket, s ezek alapján úgy ítélte meg, hogy a legkisebb kockázatot sem érdemes vállalni az edzőtáborozással, ezért biztonsági okokból lemondja a ligaválogatott egyhetes túráját, melynek során a csapat két nemzetközi mérkőzésen szerepelt volna.
A hétvégi mérkőzéseket követően a ligaválogatott több kerettagja is kisebb-nagyobb sérüléséről tájékoztatta a szakmai stábot. Egervári Sándor szövetségi kapitány az ismertetett helyzetre való tekintettel azonban már nem küldött meghívót a biztonsági tartalékoknak.