Két élvonalbeli kapus, Kovács Zoltán és Balajcza Szabolcs jövőjével kapcsolatban reppentek fel különböző hírek, melyek a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgó csapatát is érintik, érinthetik. Az egyik internetes hírforrás szerint a Rákóczi jelenlegi hálóőre, Kovács Zoltán közel áll a megegyezéshez a ciprusi élvonalba feljutó Arisz Limasszol csapatával, míg Balajcza Szabolcsért a Rákóczi is harcba szállt. 

– A Rákóczival tavaly október óta tárgyalok a hosszabbításról, de eddig még nem sikerült megegyezni, közben pedig jött a ciprusi és egyéb ajánlat is – mondta Kovács Zoltán. – Jelenlegi csapatommal természetesen most is kapcsolatban állok és szeretnék is maradni. Anyagiak szempontjából nyilván jobban járnék mondjuk egy ciprusi lehetőséggel, de mást is figyelembe kell venni. Ami jelen pillanatban biztos, hogy pénteken Kaposváron kezdem meg a felkészülést. 
Balajcza Szabolcsot ugyan egy évig még szerződés köti az Újpesthez, ám bizonyos esetben akár klubváltásra is sor kerülhet, s persze a kapus nevelőegyesülete, a Rákóczi is szóba jöhet. – Pletykákat ugyan én is hallottam, de hivatalosan nem kerestek a Rákóczitól – fogalmazott Balajcza Szabolcs. – Így cáfolni és megerősíteni sem tudom ezt az értesülést, ám június végéig eldől a sorsom. 
A két üggyel kapcsolatban Illés Jánost is megkerestük. – Kovács Zoltánnal valóban tárgyalásban állunk október óta, de még nincs megegyezés – tájékoztatott a Rákóczi ügyvezető elnöke. – A megállapodás pedig nem azért nem született meg, mert mi nem szeretnénk, csak éppen nem tudjuk felvállalni a kapus által kért összeget, ám hozzáteszem, a tárgyalások nem szakadtak meg. Balajcza Szabolcsot kiváló kapusnak tartom és szívesen látnám a Rákócziban, de tekintve, hogy annak idején ingyen ment el, nem szeretnénk fizetni érte.