Kettő-nullás előnyről sem tudta kiharcolni a továbbjutást csapatunk a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójában.

 

Az előjelek és az osztálykülönbség miatt egyértelmű esélyesként utazott csapatunk az NB III. Keleti csoportjában kiesőhelyen álló Tállya KSE otthonába. A zord időjárás ellenére egy egészen jól előkészített pályán tudott futballozni csapatunk, amely az első perctől kezdve éreztette, hogy a továbbjutásért szelte át az országot. A hazaiak bár nem illetődtek meg, hiszen bátran kezdtek, de helyzetekig nem igazán jutottak. Együttesünk viszont szinte futószalagon dolgozta ki a lehetőségeket. A fölényünk félórányi játékot követően érett érvényes góllá, amikor Nemanja Andric középre gurítását Balázs Zsolt perdítette a kapus felett a hálóba. Támadónknak ezt követően csak két perc kellett az újabb gólhoz: egy nagyszerű összjáték után Lakatos Csaba centerezett, majd Balázs Zsolt belsőzött a kapu közepébe. A harmadik gól pedig csak centiken múlott miután Balázs Zsolt önzetlenül tálalt Bartos Julián elé, aki közelről csak a bal kapufát találta telibe.

A fordulás után egy lesgól, illetve több újabb ziccer jelezte, hogy csapatunk szeretné eldönteni a továbbjutást, de ekkor olyan következett, ami egyáltalán nem volt benne a mérkőzésbe: Szarka Ákos lövését nagy bravúrral védte Tarr Tibor, az ellentámadást pedig egy szép csel után Ondó János fejezte be góllal. Két perc múlva Tóth Szabolcs távoli bombája talált utat a bal felsőbe, majd Serecin Filip értékesített egy ziccert. A három gól között pedig csak nyolc perc telt el. Az országos meglepetés pedig tovább érett, amikor Szegedi Bence átlövése is utat talált csapatunk kapujába. A hátralévő több mint húsz percben együttesünk a kapuja elé szegezte a Tállyát, de a hazaiak egy kontra után tovább tudtaták növelni előnyüket, így Szarka Ákos utolsó percben született gólja csak némi szépségtapasz volt.

Csapatunk így a 32 között búcsúzott a MOL Magyar Kupa további küzdelmeitől.

 

Várhidi Péter: Az első félidő végén és a második félidő elején is több ziccerünk volt, de az egyik után gólt kaptunk és három-nulla helyett valami oknál fogva megállt a csapat. Erre még nem találom a magyarázatot.

 

Lasztóczi Péter: Azért értékes számunkra ez a győzelem, mert a felkészülés kellős közepén járunk. Két héttel a bajnoki rajt előtt egy nagyon jó szintén játszottunk egy NB II.-es csapat ellen. Amatőr csapat vagyunk, heti öt edzéssel, s ez felértékeli a sikerünket. Az első félidőben bár fölénk nőtt a Kaposvár, de a másodikban már jobban néztünk ki fizikálisan és ez volt a siker titka. A Rákóczinak bár volt egy időszaka, amikor eldönthette volna a mérkőzést, de a futballban nincs ha.

 

Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC 5–3 (0–2)
Tállya, zárt kapuk mögött. V.: Veizer (Medovarszki, Belicza).
Tállya KSE: Tarr – Nyitrai, Minczér, Bihari, Bocsi (Motkó, 70. p.) – Fenyőfalvi, Serecin, Kulcsár H. (Szegedi, 50. p.) – Tóth Sz. (Ohár, 86. p.), Jano (Ondó, a szünetben), Kelemen (Tóth L., a szünetben). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.
Kaposvári Rákóczi FC: Bánki – Vachtler (Nagy J., 63. p.), Dvorschák (Ur, 63. p.), Nagy T., Lakatos Cs. – Szakály A., Gál (Zólyomi, 76. p.) – Bartos, Farkas B. (Bíró D., 63. p.), Andric – Balázs Zs. (Szarka, a szünetben). Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Ondó (52. és a 84. p.), Tóth Sz. (54. p.), Serecin (60. p.), Szegedi (65. p.), illetve Balázs Zs. (30. és a 32. p.), Szarka (90. p.).
Sárga lap: Szegedi (81. p.), illetve Ur (78. p.), Lakatos Cs. (88. p.).