A BFC Siófok csapatát fogadta együttesünk a nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzésén. Az első félidőben Kollega Krisztián átlövésével szereztünk vezetést, majd a második játékrészben Andorka Péter révén dupláztuk meg előnyünket.

Sokkal aktívabban kezdte a találkozót együttesünk. Már a nyolcadik percben büntetőhöz jutott csapatunk, minután Benke András kapus buktatta Ivancsics Gellértet, a tizenegyest a sértett azonban a bal kapufára lőtte. Középpályásunk ezt követően Herzsenyák Áron pontos beadása után vette célba a vendégek kapuját, de lövését blokkolta a belső védő. Még az első negyed órán belül újra a kapufa mentette meg a góltól a vendégeket, ezúttal Kollega Krisztián lövése csattant a felső lécen. A remek iramú mérkőzés első siófoki helyzete is kapufával zárult, Kapus Patrik lövése jött ki a jobb oldalsó kapuvasról. A harmincadik percben aztán megtört a jég#!# Kollega Krisztián remekül húzott befelé a jobb szélről, s pazar lövése a jobb felsőben kötött ki. Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét csapatunk, de Bíró Dominik eltörte a labdát, Ivancsics Gellért átlövését pedig fölé tudta tolni Benke András. A játékrészt végül Hegedűs Dávid fejese zárta, melyet Benke András ölelt magához.
A második játékrészben is jobban játszott csapatunk. Sóron Tibor nem sokkal a kezdő sípszó után közelről lőtt mellé, majd átlövése kerülte el a kaput. Egy szögletet követőn Andorka Péter fejesével szerezte meg második gólját együttesünk, majd támadónk pár perccel később egy jól lekészített labdát vágott a jobb alsóba.
Összességében magabiztos sikert aratott csapatunk az enerváltnak tűnő BFC Siófok felett.
Waltner Róbert#!# Pozitív volt az első meccs, sokat léptünk előre a játék terén, azonban sok következtést nem lehet ebből levonni. Az új játékosok, Horváth Adrián és Hegedűs Dávid teljesítménye nagyon tetszett. A próbázók közül Dombi Gergő kivételes sebességű játékos, aki sérülésből tért vissza, taktikailag még fejlődnie kell. Horváth Ferenc és Bíró Dominik is jó játékos szép jövő állhat előttük. 

Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 3–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 200 néző. V.#!# Szilasi (Mohos, Gyürüsi).
Kaposvári Rákóczi FC I. félidő#!# Slakta – Vachtler, Hegedűs D., Ur. Fodor – Horváth A. – Bíró D., Nagy K., Ivancsics Kollega – Herzsenyák. II. félidő#!# Slakta (Bonnyai, 72. p.) – Nagy J., Lakatos G., Szabó A., Laczkó – Godzsajev, Horváth F. – Dombi, Nagy K., Sóron – Andorka. Vezetőedző#!# Waltner Róbert.
BFC Siófok I. félidő#!# Benke – Opavszky, Fehér Zs., Csibra, Nemes M. – Cseszneki, Pintyi – Kapus, Balogh B., Hidvédi – Bévárdi. II. félidő#!# Horváth M. – Opavszky, Gál, Loretnz, Varga M. – Kiss B. – Török, Petneházi, Vallejos, Nagy D. –Elek B. Vezetőedző#!# Varga Attila.
Gólszerzők#!# Kollega K. (30. p.), Andorka (71. és a 78. p.).