Fölényes győzelmet aratott csapatunk a negyedik felkészülési mérkőzésén a horvát harmadosztályban szereplő NK Koprivnica ellen. A visszatérő Böjte Patrik és Rajczi Péter is betalált, valamint Andorka Péter is megszerezte első gólját kaposvári színekben, a végeredményt pedig Herzsenyák Áron állította be

Remekül kezdte együttesünk a találkozót. Sóron Tibor már az első percekben célba vette a kaput, előbb az oldalhálót, majd a felső lécet találta telibe, utóbbinál véleményes, hogy a gólvonal elé vagy mögé pattant-e a labda, végül a játékvezető nem ítélt gólt. Támadónk újabb kapufája azonban jelezte, hogy értik a vezető találat, ami nem is váratott sokáig magára#!# Böjte Patrik jobboldali beadása ugyanis a kapufa segítségével a hálóban kötött ki. A szünet előtt előbb Andorka Péter, majd Ivancsics Gellért fejese jelentette veszélyt a horvátok kapujára, de maradt az egygólos előny.
A második játékrész elején Ludánszki Bence beadására jó ütemben érkezett Andorka Péter, aki szép mozdulattal juttatta a hálóba a labdát. Nem sokkal később Rajczi Péter a felső kapufa segítségével szerezte meg újabb gólunkat, majd egy egyéni akció végén Herzsenyák Áron is bevette a kaproncaiak kapuját (4–0).
Együttesünk végig többet birtokolta a labdát, számtalan helyzetet alakítottak ki, s végül magabiztos sikert aratott.
Artner Tamás#!# Egy nagyon lelkes horvát csapat ellen léptünk pályára. Kombinatívan, s helyenként jól is játszottak a fiúk, számos szép támadást vezettek, sok helyzetet alakítottak ki, így megérdemelt a győzelem. A begyakorolt támadásvariációkat viszont láttam a pályán. Úgy érzem, hogy egy ilyen sebességű együttes ellen már jól tudtunk futballozni, viszont nekünk ennél nagyobb sebességi fokozatban kell majd játszanunk, így van még hova frissülni és fejlődni.
Kaposvári Rákóczi FC–NK Koprivnica 4–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 250 néző. V.#!# Barna G.
Kaposvári Rákóczi FC#!# Slakta – Lakatos G. (Szabó A, a szünetben), Bakos (Fodor M., a szünetben), Hadaró (Tóth O., 61. p.) – Nagy J. (Fonyódi, 61. p.), Böjte (Szakály A., a szünetben), Ur (Ludánszki, a szünetben), Ivancsics (Nagy K., a szünetben), Kollega K. (Vajda R., a szünetben) – Androka (Rajczi, 56. p.), Sóron (Herzsenyák, 56. p.). Vezetőedző#!# Artner Tamás.
NK Koprivnica#!# Kurtanjetek – Tucakovic, Marginasa, Tuba, Kolar – Srbljimovic – Plavsic, Carasic, Meburecan, Rajic – Jambrusic. Csere#!# Pavlovic, Lopatnik, Novak, Sminderovac, Sugic, Rovancic, Sokec, Mavaluk. Vezetőedző#!# Josip Omrcen Ceko.
Gólszerzők#!# Böjte (30. p.), Andorka (54. p.), Rajczi (62. p.), Herzsenyák (78. p.).