Csütörtök este a döntő helyszínén három korábbi kupagyőztes labdarúgó Gera Zoltán, Juhász Roland és Pisont István sorsolta ki a MOL Magyar Kupa hatodik fordulójának párosítását.

 

A Puskás Arénában került sor a merőben megújult arculattal és új névadó szponzorral rendelkező patinás sorozat, a Magyar Kupa első főtáblás fordulójának sorsolására, melyben 128 csapat volt érdekelt. Az OTP Bank Ligában szerepelő tizenkét gárdát, valamint a Merkantil Bank Ligában érdekelt húsz együttest, így klubunkat is kiemeltként kezelték a hatodik fordulóban. Ez annyit jelentett, hogy csapatunk mindenképp alacsonyabb osztályú ellenfelet kaphatott, illetve biztos volt, hogy idegenben kell pályára lépnie labdarúgóinknak.

Gera Zoltán a Vas megyei első osztályban szerepelő Sárvár FC csapatát húzta ki, míg Pisont István kezében a csapatunk nevét jelző gömb jelent meg, ami azt jelenti, hogy majd Sárváron lép pályára együttesünk.

A MOL Magyar Kupa 2020/2021-es szezonjának kiírásban az is újdonságnak számít, hogy minden párharc egy mérkőzésen dől majd el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban sem bírnak egymással a felek, a tizenegyespárbajban dől majd el a továbbjutó csapat kiléte.

A hatodik forduló hivatalos játéknapjai a 2020. szeptember 19. (szombat) és 2020. szeptember 20. (vasárnap).