Az MLSZ megtartotta a Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolását, a tét már a legjobb 32 közé jutás lesz a csapatok számára. A Kaposvári Rákóczi a Tiszasziget SE otthonában vívhatja ki a továbbjutást. 

A 6. fordulóban 11 élvonalbeli csapat maradt állva a kupában, egyedül a DVSC számára fejeződött be a sorozat. A 7. kör sorsolásánál már csak az OTP Bank Liga csapatai voltak kiemeltek, közülük végül hárman, a Gyirmót, a Haladás és a Paksi FC kapott NB II-es ellenfelet, a többiek alacsonyabb osztályú riválissal mérkőznek majd. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, minden párosításnál az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, azonos osztály esetén az előbb kihúzott csapat játszhat hazai pályán – írja az mlsz.hu.

A Rákóczi az előző körben a Békés megyei Kondoros otthonában győzött magabiztosan, 4-0-ra, most pedig újabb hosszú utazás következik#!# a Tiszasziget SE a Csongrád megyei I. osztályban szerepel, és hat mérkőzés után 15 ponttal a tabella harmadik helyén áll. A Magyar Kupa előző körében a szászváriakat búcsúztatták, miután 2-0-s félidő után 4-1-re nyertek ellenük hazai pályán. 
A 7. forduló hivatalos játéknapja#!# október 26., szerda, 13.30.