Második tavaszi bajnoki találkozóján is pont nélkül maradt a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak a Kecskemétet fogadták, és 1-1-es félidő után 3-2-es vereséget szenvedtek. A vendégek a szünet után szereztek két gólos előnyt, a somogyiak erejéből ezen az estén csak a szépítésre futotta a hajrában. 

A mérkőzés előtt a 2-1-es hazai győzelem tűnt a legvalószínűbb eredménynek, ugyanis a két csapat somogyi mérkőzése az elmúlt négy évben rendre ezzel az eredménnyel ért véget… Kassai Viktor játékvezető 200. és Balázs Benjámin 100. NB I-es találkozóján szolid mezőnyjátékkal indult a küzdelem, aztán az ötödik percben az egykori kaposvári Rajczi lőtt 25 méterről, Hajdúch védett. Négy perccel később, Pavlovic passza után Oláh vette le a labdát a tizenhatoson belül, majd kétszer is lőhetett, de a vendég védők mindkét alkalommal mentettek. A kaposváriak átvették a játék irányítását, és egyre többször tűntek fel a vendégek kapuja előtt.
A 14. percben meg is szerezte a vezetést a Rákóczi! Safaric tette előre a labdát, Oláh mellel maga elé vette, majd 11 méterről, jobbal a kapu bal oldalába emelt. 1-0.
A Kecskemét nem omlott össze, és öt perc múlva egyenlíteni tudott. Jobbról szállt középre a labda, a kaposvári védők nem tudtak felszabadítani, Mohl pedig 7 méterről, ballal a hálóba lőtt. 1-1.
A folytatásban lendületben maradt a KTE, a kaposváriaknak pedig kellett néhány perc, hogy magukhoz térjenek. A 25. percben Kovács O. vitte a földre Rajczit, szabadrúgást lőhetett a Kecskemét#!# Pekár 17 méterről, balról vette célba a kaput, Hajdúch szögletre tolta a labdát. A 34. percben Savic indítása után Rajczi került helyzetbe, de hosszan szöktette magát, így Hajdúch kapus lelopta a lábáról a labdát. A 40. percben Mohl távoli lövését fogta Hajdúch.
Az első félidőben látottak alapján igazságos volt az eredmény a szünetben.

Kaposvári szempontból igen rosszul indult a második félidő, a 48. percben gólt szerzett a  Kecskemét. Mohl ugratta ki Pekárt, aki 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt. Hajdúch ugyan hozzáért a labdához, de már nem tudott menteni. 1-2.
Prukner László kettős cserével próbált javítani a csapat helyzetén, így beállt az augusztusban, Kecskeméten két gólt vágó Vrucina, valamint Okuka is. A szerb védő új színt hozott a hazaiak játékába, többször is eljutott a vendégek tizenhatosáig. A somogyiak újra átvették a kezdeményezést, a pontosan futballozó alföldiek a kontrákra rendezkedtek be.  
A 64. percben Pedro vette célba 28 méterről a jobb felső sarkot, Antal bravúrral védett. Öt perccel később Oláh bicegett le a pályáról, Waltner áll be a helyére. 
A 70. percben újabb gólt szerzett a KTE. Savic indította az üresen álló Burgost, aki 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A labda ezúttal Hajdúch lábát érintette. 1-3.
Két perccel később Okuka ívelt jobbról középre, a labda kicsúszott Antal kapus kezéből, és nagy kérdés, hogy túljutott-e az alapvonalon… A 76. percben Waltner esett el a tizenhatoson belül egy védő szorításában, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.
A 80. percben Vukasovic vágta fel Okukát a tizenhatoson belül, a játékvezető megadta a büntetőt. Waltner állt a labda mögé, és az elfekvő kapus mellett a kapu közepébe lőtt. 2-3.

Az utolsó tíz percben nagy erőket mozgósított a Rákóczi az egyenlítésért, de nem kísérte siker az erőfeszítéseket. A zöld-fehérek második tavaszi mérkőzésükön is pont nélkül maradtak. Folytatás a jövő vasárnap a Pécs otthonában. 
Kaposvári Rákóczi FC – Kecskeméti TE 2-3 (1-1)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Kassai.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Kovács O., Bank, Hegedűs – Pavlovic (Okuka, 57.), Pedro, Safaric, Horváth T., Balázs B. – Oláh (Waltner, 69.), Haruna (Vrucina, 56.). Vezetőedző#!# Prukner László
Kecskemét#!# Antal – Mogyorós, Varga R., Vaskó, Forró – Patvaros (Pekár, 17.), Savic, Vukasovic, Mohl – Burgos (Givi, 77.), Rajczi (Yannick, 67.). Vezetőedző#!# Horváth Ferenc
Gólszerzők#!# Oláh (14.), Waltner (81., 11-esből), illetve Mohl (19.), Pekár (48.), Burgos (70.)
Sárga lap#!# Pedro (42.), Vrucina (78.), illetve Vukasovic (81.), Varga R. (90.), Pekár (92.)