Új korszak kezdődik a Rákóczi Stadion történetében. A kivitelezői szerződés aláírása után hivatalossá vált, hogy nettó 480 millió forintból ismét megújul a létesítmény. Modernizálják a klubépületet, teljesen befedik a lelátót, valamint kicserélik a világítótesteket is. Ezek mellett pedig környezetbarát gépészet kerül kialakításra.

1975 volt az első komolyabb mérföldkő a Rákóczi Stadion életében. A története első NB I-es mérkőzésére készülő zöld-fehér alakulat végre egy igazi stadionban fogadhatta a Vasast, 22 ezer néző előtt. A létesítmény megépítéséhez több mint ezer köbméter betont használtak fel és nem kevesebb, mint 4500 köbméter földet mozgattak meg, hogy minden a helyére kerülhessen.
Huszonkilenc évvel később a történelem megismételte önmagát. Ismét NB I-es mérkőzésre gyűltek össze a szurkolók, ismét a Vasas volt az ellenfél és ismét egy megújult stadion várt a csapatokra. A Pécsi utcai létesítmény akkor nyerte el mostani formáját, amelyre 12 év után újabb átalakulás vár.
A 2016-os rekonstrukció ténye ezen a héten vált hivatalossá, melynek köszönhetően nettó 480 millió forintból varázsolják modernné és környezetbaráttá az NB III-as együttes otthonát. A munkálatok gyakorlatilag el is kezdődtek és a tervek szerint 2017 tavaszára be is fejeződnek. A csapat számára viszont addig is külön öröm lehet, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, továbbra is a stadionban játszhatja hazai bajnoki mérkőzéseit.
– Nagyon örülünk, hogy megújul az amúgy is szép stadionunk. Én nagyon örülök annak is, hogy ez a beruházás elkezdődik, mert már nagyon vártuk, azt gondoltuk, hogy már augusztusban sem tudunk itt játszani. Külön öröm, hogy a beruházó megoldja azt, hogy minden hazai meccsünket itthon tudjuk játszani. Ennek a részleteit még megbeszéljük, egyeztetjük, és mindent megteszünk, hogy megoldást találjunk – mondta honlapunknak a csapatot működtető kft. tulajdonosa, Herczeg Erik.