A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában, a Szolnoki MÁV FC ellen szerezte meg szezonbeli első hazai sikerét a csapatunk. A győztes találatot Balázs Zsolt szerezte az első félidő derekán. 

 

Csapatunk támadó, míg a Szolnok védekező felfogásban kezdte a találkozót. Ennek következtében együttesünk többet birtokolta a labdát, s az első negyed órában akár az előnyt is megszerezhette volna, de Molnár-Farkas Tamás leért Szarka Ákos jobb alsóba tartó lövésére. A másik oldalon egy kapufával jelezték a vendégek, hogy nem véletlenül állnak az ötödik helyen, de ezzel el is lőtték minden puskaporukat erre a játékrészre. Nem úgy csapatunk! A félidő derekán ugyanis góllá érett a mezőnyfölény, amikor is Szarka Ákos készítette le a labdát Balázs Zsoltnak, aki egy higgadt csellel elvitte a játékszert a kapus mellett, majd a hálóba pöckölt. A szünetig akár háromgólos előnyt is kialakíthatott volna csapatunk, hiszen Vachter Csaba remekül vette észre, hogy kint áll a kapus, s a saját térfeléről alig lőtt fölé, majd Balázs Zsolt lövését a gólvonalról tudta kivágni Bárdos Bence, míg Nemanja Andric lövésénél hatalmasat mentett Molnár-Farkas Tamás. 

A második játékrész már sokkal kevesebb helyzetet tartogatott, még úgy is, hogy a Szolnok sokkal feljebb tolta a védekezést és megpróbált mindent az egyenlítéséért. Csapatunk azonban nagyszerűen védekezett, s több ígéretesnek tűnő kontrát is vezetett, de a találkozó végig nyílt maradt. 

Az összképet tekintve együttesünk megérdemelten győzött, s a szezon során első ízben tartotta otthona három pontot. 

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Nagy N. (Király Zs., Márkus P.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Varjas Z., Hadaró – Gál – Szabó B., Szakály A. (Szabó B., 92. p.), Balázs Zs. (Ur, 58. p.), Andric (Erdei, 78. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Tisza, Horgosi, Szekszárdi – Tajti B., Kónya, Tóth B. (Rokszin, 63. p.), Berdó (Szabó B., 83. p.), Bárdos – Kurdics (Kotula, 63. p.), Novák. Edző: Romanek János.
Gólszerző: Balázs Zs. (23. p.)
Kiállítva: Kónya (91. p.)
Sárga lap: Szabó B. (89. p.), illetve Tisza (38. p.), Szekszárdi (41. p.), Kónya (49. p.), Tajti B. (90. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szolnoki MÁV FC
2020. október 4.