Három góllal kapott ki a Rákóczi a labdarúgó Liga Kupa középdöntőjének első mérkőzésén. A Videoton otthonában megrendezett találkozón a kaposvári együttesben ezúttal a fiatalok kaptak lehetőséget.

Veszélyes fehérvári helyzetekkel indult a mérkőzés és a házigazda a 24. percben szerezte meg a vezetést#!# Nildo beadása után Zé Luís fejelt a keresztléc segítségével a kapuba. Az első veszélyes kaposvári helyzetre a félidő végéig kellett várni, akkor Luka Dominic bólintott nem sokkal a kapu mellé.
A Videoton az 59. percben Arturo Álvarez révén még a kapufát találta el, a70. percben viszont növelte előnyét. Nildo és Lupeta összjátékát követően előbbi került ziccerbe, Antal Botond előbb még bravúrral védett, de a kipattanót a támadó már a kapuba fejelte. Nem sokkal a lefújás előtt jött a harmadik hazai gól is#!# a 88. percben Lupeta lőtte ki a jobb felső sarkot.
A fehérváriak az első csapatukkal léptek pályára, míg a Rákócziban hat 21 év alatti fiatal is játéklehetőséget kapott.
Ligakupa, középdöntő első mérkőzés#!#
Videoton – Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (1–0)
Székesfehérvár, 1300 néző. Vezette#!# Pintér Cs. (Erős G., Szalai D.)
Videoton#!# Calatayud – Brachi, Vinícius, Caneira, Mamadu – Vítor Gomes, Oliveira (Lupeta, 62.) – Álvarez (Sándor Gy., 79.), Haraszti (Kleinheisler, 79.), Nildo – Zé Luís.  Vezetőedző#!# José Gomes
Rákóczi FC#!# Antal B. – Földes, Addo, Issaga (Albert Á., 60.), Hadaró – Kovács O., Thiam – Bőle (Böjte P., 71.), Dominic (Horváth G., 81.), Ella – Murai. Vezetőedző#!# Selymes Tibor
Gólszerzők#!# Zé Luís (24.), Nildo (69.), Lupeta (88.)


(Fotó#!# vidi.hu)