A rövid nyári pihenő után pénteken délután újra munkába állt a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A zöld-fehérek július közepén már bajnoki mérkőzést játszanak, így nincs túl sok idő a csapatépítésre. Jelenleg úgy tűnik, adott az a 18-20 fős játékosállomány, amely a következő évad együttesének gerincét alkothatja. Távozókra és érkezőkre ettől függetlenül természetesen számítani lehet. 

A kaposváriak az elmúlt évadban a klub történetének második legjobb eredményét érték el. A bajnoki hetedik hely és a kupaelődöntő után következett a megérdemelt pihenő. Egy évvel ezelőtt szinte a nulláról kezdte a munkát a Sisa Tibor vezette szakmai stáb, most sokkal jobb a helyzet. 
„Meglepetésre elég jól állunk, sokkal jobban, mint a legutóbb. 18-20 fő gyakorlatilag rendelkezésre áll, aki bevethető, és csak néhány poszton van kérdőjel, ahol megpróbálunk erősíteni” – fogalmazott Illés János ügyvezető. 
A szezon végén a tartalékokhoz irányított öt labdarúgó közül hárman továbbra is a Rákóczi szerződtetett labdarúgói. Oláh, Máté és Gujic meg is jelent az első edzésen.
„A Rákóczi abba a kategóriába tartozik, amely a költségvetés bizonyos részét játékosértékesítésből kénytelen fedezni. Ebből adódik, hogy ha valaki iránt érdeklődnek, akkor  leülünk tárgyalni. Nem fogunk erőszakkal, minden áron bárkitől is megszabadulni, ez azonban biztos” – tette hozzá Illés János. 
A fiúkra nehéz időszak vár a nyári melegben. 
„Vért, verítéket és könnyeket tudok ígérni, de ezt tudják a srácok is. Remélem, mindenki hiba nélkül végre tudja hajtani, mint tavaly, és bízom benne, hogy az új játékosok is időben csatlakoznak, nem az utolsó pillanatban” – hallhattuk Sisa Tibortól.
A ciprusiakkal hírbe hozott kapus, Kovács Zoltán ugyancsak munkába állt pénteken délután, és csak a jövő héten szeretne nyilatkozni a jövőjéről. Portulez már nem a Rákóczi játékosa, Grúz pedig a Ferencvárosban edz, bár még nem írta alá új szerződését. Oláh Lóránt iránt a hírek szerint több NB I-es klub is érdeklődik. 
A bajnokság július közepén kezdődik, addigra szeretne újabb ütőképes csapatot kialakítani a szakvezetés.