Csapatunk is elkezdte a felkészülést a Merkantil Bank Liga NB II. tavaszi szezonjára, illetve a Magyar Kupa küzdelmeire. A játékosok és a szakmai stáb hétfőn találkozott először, majd egy rövid megbeszélést követően már el is kezdődtek a tréningek.

Nem volt sok ideje a pihenésre labdarúgóinknak illetve a szakmai stábnak, hiszen december tizenhatodikán még mérkőzést játszottak, s február első vasárnapján újra pályára lépnek játékosaink a Mosonmagyaróvár ellen. A felkészülési időszak így igencsak lerövidült, hiszen csak öt hét áll rendelkezésre.
Jó csapatunk van, elégedettek vagyunk a játékosok teljesítményével, ez a keret, mint azt már bizonyította, bármire képes, így pozitívan állunk a tavasz elé – mondta Herczeg Erik, a klub résztulajdonosa. – Sokan megkeresnek bennünket az átigazolásokkal kapcsolatban, tárgyalások folynak, de egyelőre semmi konkrétummal nem szolgálhatok ezügyben.
Herczeg Erik azt kérte a játékosoktól, hogy a Rákóczi-szívet idén is vigyék ki a pályára és okozzanak minél több örömet a szurkolóknak.
Röviden vázolnám a felkészülés menetét és a tervezett edzőmérkőzéseket – kezdte év eleji beszédét együttesük technikai vezetője, Takács Róbert, aki első körben gratulált a város sportegyesületeinek szervezett tekebajnokságon megszerezett ötödik helyhez a Rákóczi csapatának. – Első sorban a műfüves pályán készül majd az együttes, de szerdán szeretnénk letakarítani a füves pályákat is, hogy ha az időjárás is engedi, ott eddzen a csapat. Az első edzőmérkőzésünket január tizenkettedikére tervezzük, de egyelőre még nincs ellenfél. A következő felkészülési mérkőzésre 16-án, 13 órakor kerül sor a Cseri úton, ekkor a BFC Siófokkal találkozunk. A támogatók, a tulajdonosok és sok más ember segítségével Törökországba utazunk edzőtáborba, ahol jó körülmények között tudunk készülni. Itt három mérkőzést játszunk. Elsőként a szerb első osztályú Mladost Lucani ellen lépünk pályára, majd két orosz csapat vár ránk. A másodosztályú Csertanovo, valamint a CSZKA Moszkva U21-es gárdája.
Takács Róbert azt is elmondta, hogy a tavaszi szezonban minden hazai mérkőzését villanyfénynél játssza majd a csapat.
Ezt követően Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője is köszöntette a játékosokat, majd a taktikai eligazítás után már a Cseri úti műfüves pályán vezényelt edzést a csapatnak.

Munkába állt csapatunk
Első edzés