Lubos Hajdúch két sikeres év után távozott, így kiadó az egyes számú mez a Rákóczi futballcsapatában. Házi László négy játékossal dolgozik nap mint nap, és a tapasztalatok alapján az idősebbek és a fiatalabbak is szeretnék bebizonyítani, hogy rászolgálnának a szakvezetés bizalmára. Posza, Rusák és Campar mellett a Ferencvárosból érkező (egyelőre még próbajátékon itt tartózkodó) Ranilovic is jól dolgozik, így nem lesz könnyű a választás. A bajnokság másfél hét múlva kezdődik.

Házi LászlóA Rákóczi kapusedzője, Házi László négy játékossal készül a következő évadra. A tapasztalt Posza Zsolt és a jövő embere, Rusák Edvárd nem új arc, de a két külföldi sem ismeretlen a szurkolók előtt. A 25 esztendős Marko Campar február óta már a kaposváriak labdarúgója, a 26 esztendős szlovén Marko Ranilovic pedig a Ferencváros csapatától szerződhet Somogyba. Egy biztos#!# új időszámítás kezdődött, hiszen az elmúlt két évadban védő Lubos Hajdúch Felcsútra szerződött. 
Számunkra öröm is, hogy újra eladhattunk egy kapust, de ez a helyzet rengeteg problémával fog járni – mondta Házi László. –  A közönség megszokott egy biztos hátteret, amit nagyon nehéz lesz pótolni. Főleg, ha ugyanazt a teljesítményt várják, mint Lubostól, aki két éven keresztül folyamatosan védett. Nagyon nehéz feladat lesz, és arra kérem a szurkolókat, hogy türelemmel legyenek, de meg fogjuk mi ezt oldani.
A Rákóczi az elmúlt hetekben sorra játszotta az edzőmeccseit, de a kapusok mindig találtak helyszínt és időpontot arra, hogy külön is tréningezzenek. Az első héten inkább az erőnlétet javították, most pedig már a gyorsaságot fejlesztik a fiúk. 
A 36 esztendős Posza Zsolt két éve szerződött Kaposvárra, és a közelmúltban újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. A rutinos hálóőr térdsérülése miatt hat hónapot hagyott ki, de most már teljesen felépült, és harcra kész. Az NB II után ismét az NB I-ben szeretne védeni. 
– Én úgy gondolom, minden játékos azért edz, azért készül, azért választotta ezt a szakmát, hogy játsszon – fogalmazott Posza. – Nekem ez az elmúlt két évben nem adatott meg túl sűrűn. Itt volt Lubos, aki elment, így talán nyílik majd egy kiskapu. Nem érzem magam öregnek, bízom benne, hogy többet fogok lehetőséget kapni, mint az elmúlt két szezonban.
Házi László a közelmúltban megszerezte a kapusedzők legmagasabb végzettségét, a pro-liszenszet. A szakember a 11. évadra készül kapusedzőként, és úgy tapasztalja#!# jót tesz a kapusoknak, hogy még kiadó az egyes számú mez.  
– Ez a helyzet valóban feldobja a kapusokat – erősítette meg a korábbi kiváló futballista. – Húzzák egymást, hajtanak, mindegyik próbálja a maximumot kihozni magából. Mindenki meg akarja mutatni nekem, a vezetőedzőnek, a többi játékosnak és a szurkolóknak is, hogy ő van a legjobb formában, hogy neki kell védenie a legelső bajnoki meccsen. Ez motiválja mind a négy kapusunkat.
A Rákóczi július 28-án, Debrecenben kezdi meg bajnoki szereplését, legkésőbb aznap választ kapunk arra a kérdésre, hogy ki áll majd a gólvonal elé.