Az elmúlt hétvégén megérkezett, hétfőn szóban megállapodott a Rákóczi vezetőivel, kedden pedig a szerződését is aláírtra. Immár hivatalos#!# Selymes Tibor csapatunk új vezetőedzője. A játékosként nagy sikereket elérő szakember immár a kispadon is szeretne nagyot alkotni. Itt a lehetőség…

Selymes Tibor, a 43 esztendős, magyar származású román válogatott labdarúgó és edző Brassóban kezdte profi pályafutását. 1990 és 1993 között a Dinamo Bucuresti színeiben lett ismert és válogatott játékos, innen is került be először a román nemzeti csapatba, és ebből a klubból igazolt Belgiumba, a Cercle Bruges-höz. 1996 és 2000 között az RSC Anderlecht meghatározó játékosa volt. Ezután Magyarországra szerződött, és előbb a Haladásban, majd Debrecenben szerepelt. Pályafutását Cipruson fejezte be az AEL Limassol színeiben. Az egykori kitűnő, 46-szoros román válogatott futballista edzőként az FC Sopronnál, a Liberty Salontánál, a Sportul Studentescnél, az Astra Ploiesti-nél és az FCM Targu Muresnél is dolgozott. Legutóbb a román élvonal újoncánál, a Sageata Navodari csapatánál ténykedett szakvezetőként. Érdekesség, hogy Selymes néhány hónapja már testközelből láthatta a kaposvári együttest#!# a Rákóczi és a Sageata Navodari ugyanis a nyári felkészülési időszakban összecsapott egymással Ausztriában, és a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
 


Mennyit gondolkodott, mielőtt elfogadta volna a Rákóczi ajánlatát?

– Nem sok időm volt, de elvállaltam a feladatot, mert ez egy nagyon nagy kihívás. Nehéz lesz megoldani, de nem érzem lehetetlennek.

– Már az elmúlt hétvégén megérkezett Kaposvárra, milyenek az első benyomások a városról, a létesítményekről, a munka lehetőségeiről?
–  Még nem volt időm megnézni a várost, de láttam a stadiont, illetve a Bene akadémia létesítményeit. Úgy érzem, jók a lehetőségek a munkára. Minden megfelel számomra.

– Szűk két hónap múlva kezdődik a tavaszi szezon, hogy építi fel a felkészülési időszakot?
 –  Két edzőtábort tervezünk. Az első egy fizikai edzőtábor lesz, amely hétfőn kezdődik, és 25-ig tart. A második edzőtábor február 7-e és 20-a között lesz, ott már mérkőzéseket játszunk, és valószínűleg Törökországba utaztunk majd. 

– Lehet-e ilyen rövid idő alatt ütőképes csapatot formálni?
–  Nem lesz könnyű. Remélem, hogy erősebb bajnokságokból tudunk hozni játékosokat. Ha ez sikerül, könnyebben megy majd.

– Korábban már dolgozott a magyar futballban. Mennyire ismeri labdarúgásunk jelenlegi helyzetét, mi a véleménye a magyar fociról?
–  Ez nyolc évvel ezelőtt volt, azóta nagyon sokat változott a helyzet Magyarországon. Akadémiákat építettek, ami jó, de sajnos az eredményesség nem sokat javult. 
– Játékosként 46-szor volt román válogatott, részt vehetett világbajnokságon is. Mit tart játékosként a legnagyobb sikerének, illetve edzőként mire a legbüszkébb az eddigi eredményei közül?
– Játékosként a világbajnoki ötödik helyezésre vagyok a legbüszkébb. Edzőként még várok a nagy sikerre… 
– Fél évre tervez Kaposváron vagy esetleg hosszabb távra? 
– Nagyon fontos lesz ez a fél év. Ha bennmaradunk, beszélgethetünk a folytatásról. Büszke lennék arra, ha 13 meccs alatt ledolgoznánk a nyolc pontos hátrányt, és megvalósulna, amit elterveztünk.